Sopotissa

Retki Sopotiin

Kuvittele pitkä hiekkaranta jonka ympärille on kehittynyt alue hienostuneine  kahviloineen, houkuttelevine ravintoloineen, yökerhoineen, ylellisine hotelleineen, muotiputiikkeineen ja kylpylöineen. Paikka minne kaikki varakkaat puolalaiset suuntaavat kesälomallaan. Paikka minkä myös tuhannet turistit ovat löytäneet. Tämä paikka on Sopot Itämeren rannikolla.

Gdanskin matkallamme teimme päivämatkan tähän kylpyläkaupunkiin. Nopeimmin ja halvimmalla sinne olisi päässyt Gdanskista junalla. Noin puolessa tunnissa singahtaa tämän kahden kaupungin välisen matkan. Me kuitenkin halusimme nauttia merimatkasta ja valitsimme vesibussin. Matka maksoi 40 zlotya ja hinnalle tuli varmasti katetta merimaisemia ihaillessa ja baarin virvokkeita
nauttiessa.

Vesibussimatka kestää noin tunnin ja alus rantautuu Euroopan pisimmälle puulaiturille, Mololle, se on nimittäin täydet 500 metriä pitkä. Laituri on alkujaan rakennettu jo 1900-luvun alussa, mutta huuhtoutunut mereen muutaman kerran ja rakennettu uudestaan. Tätä taustaa vasten on ehkä ymmärrettävää, että laiturille pääsee vain maksamalla 4 zlotyn pääsymaksun, meillä tämä maksu tosin sisältyi matkalippuun.

Ja hiekkarantaahan Sopotissa riittää. Rannalta voi vuokrata aurinkotuolin jos aikoo viihtyä kauemmin.

Ylellinen rantaelämä sisältää myös ylelliset klubit ja hotellit rannassa Muutaman korttelin päässä alkaa tosin normaali kaupunkielämä liikenteineen.

Sopotissa järjestetään myös vuosittain filmifestivaalit ja juuri nyt oli niiden aika. Meillä ei kuitenkaan ollut aikaa mennä seuraamaan esityksiä koska olimme vain päiväretkellä.

Päivä kului nopeasti lounaan ja rantaelämän merkeissä ja illansuussa pääsimme taas merimatkalle ihastelemaan Itämeren ja Veikseljoen maisemia. Harvinaisen mahtava sää suosi matkaamme. Vesibussit ajavat myös Gdyniaan mikäli haluaa nähdä toisenkin puolalaisen satamakaupungin. Tällä kerralla se jäi kuitenkin meiltä näkemättä.

Seuraa Fammon levotonta vaeltelua myös Facebookissa.

6 kommenttia:

Me oltiin Gdanskissa Tyttären ollessa 1,5 vuotias. Tehtiin päiväretki Sopotiin paikallisjunalla ja se oli ihan hauska kokemus niinkin! Meidän käydessä (2014) laiturille ei ollut pääsymaksua, vaikka vierailtiin siellä heinäkuussa. Silloin oli muuten myös Sopotin leffafestarit, mutta meiltäkin jäi osallistumatta.

Seuraavana päivänä tehtiin päiväretki Gdyniaan ja sekin oli meistä mielenkiintoinen paikka. Harmillisen usein jää Sopotin varjoon vaikka sielläkin oli todella upea hiekkaranta!

VastaaPoista

  1. Taitaa olla koko rannikko pelkkää hiekkarantaa. No, tällä kertaa emme valitettavasti ehtineet Gnydiaan, kivahan sielläkin olisi käydä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Sopotissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close