Kakolan spa

Muutama vuosi sitten Kakolan hotellissa yöpyessäni lupasin tulla takaisin kun rakenteilla oleva spa valmistuisi. No, kylpylähän sitten valmistui ja hotelliyöpyminen oli edessä. Hieman kylläkin tiirailtiin josko saisimme huoneen vähän edullisempaan hintaan ja tulihan eteen sitten hotellihuoneen ja span yhteishintatarjous.

Linnankadulta pääsee hotelliin funikulaaria käyttäen, mutta autolla täytyy mennä Portsan kaupunginosan kautta ja tie on vähän sokkeloinen joten käytimme navigaattoria. Span osoite ohjaa kuitenkin hotellivieraat väärään paikkaan, joten varoituksen sana; laittakaa osoitteeksi Kakolantie 14 niin kurvaatte suoraan hotellin pihaan.

Hotellihuoneita Hotelli Kakolassa on yhteensä 146, ne ovat kaikki erilaisia, jotkut on muutettu modernin hotellihuoneen näköiseksi, jotkut taas ovat saaneet säilyttää kerrossänkynsä ja kalterinsa. Meillä oli tavallinen King room, mutta kuulemma suosituin huone hotellissa on huone jossa on kaltereilla ympäröidyt kerrossängyt.

Mitä kaikkea tästä entisestä, kovamaineisesta Kakolan vankilarakennuksesta sitten löytyy? Asukashuoneiden lisäksi vankilahotellista löytyy hotellin tyylinmukaisesti sisustettu ravintola Ruben, vankilan entinen ruokasali sekä viihtyisä pubi. Talon kolmannessa kerroksessa on vankilan kirkko joka sekin on restauroitu alkuperäiseen kuosiinsa.

King room huoneemme
Kylpyhuoneesta löytyivät kaikki mukavuudet
Avoportaat tuovat mieleen amerikkalaiset vankilafilmit
Selli alkuperäisessä kuosissaan
Vankilan alkuaikoina näitäkin tarvittiin
Kirkon alttaritaulu

Vuoden 2020 hotellikokemuksista voit lukea täältä:

https://fammomatkalla.blog/2020/12/04/vapaudumme-arjen-kahleista-yo-kiven-sisassa-kakolassa/

Kylpyläkokemus oli varattu neljäksi ja seuraavaksi astelimmekin sitten 300 metrin matkan kohti kylpylärakennusta. Tämä kylpylä jota kutsutaan nimellä spa on hemmottelupaikka aikuisille vaikkakin uimataitoiset lapset jotka ovat yli 120cm pitkiä ovat myös tervetulleita toisinaan (mitä se sitten tarkoittaakaan). Kylpylä on rakennettu paikalle jossa jo aikaisemminkin sijaitsi Kakolan lähde. Vangit kävivät uimassa tällä lähteellä jota kutsuttiin Kakolan Rivieraksi.

Aamu-uinteja ei ole

Kylpylä oli sisustettu aistikkaasti kalliita materiaaleja säästämättä. Pääaltaan sivustalla oli pitkä baaritiski ja altaassa odottelivat lattiaan kiinnitetyt pöydät ja tuolit. Pakkohan sitä sitten oli maistella vetisessä elementissä oman pöydän ääressä Kakolan oman panimon tuotteita. Oma panimokin kun Kakolasta löytyy. Löytyy muuten myös leipomo ja lahjatavarakauppa.

Uidessa voi ihailla saaristomaisemia
Pääaltaan valtaavat anniskelupöydät ja tuolit
Kylmävesiallas kävi hyvin avannosta

Saunoja löytyi joka makuun; oli kuusentuoksuinen havusauna, höyrysauna ja perinteinen kelosauna. Lisäksi oli pari vuokrattavaa yksityissaunaa joissa annetaan myös erilaisia hoitoja. Koska kaikki saunat olivat yhteissaunoja oli niissä uimapuvunkäyttöpakko.

Saunoista päästiin suihkuhuoneeseen jossa erilaisista suihkuista sai lämpimiä ja kylmiä hulahduksia. Myöhemmin luin, että saatavilla olisi ollut myös lumipyry. No sitä en huomannut etsiä, oli siellä niin paljon muutakin ihmeteltävää.

Kaikkea ei pysty edes kuvailemaan, tämä kylpylä on itse koettava.

Kylpemis- ja hemmotteluaikaa oli varattuna kolme tuntia, mutta emme ihan sitä kaikkea käyttäneet koska olihan meidän ihan pakko jättää kylpylän lämpimät vedet ja siirtyä katsomaan toimisiko Kakolanmäen funikulaari.

Ajoimme alas ja takaisin ylös. Toimihan se. Kaikki hyvin Turussa.

Kylpeminen tekee nälkäiseksi joten seuraavana oli vuorossa hotellin ravintolan testaus. Kakolassa on kaksikin ravintolaa, toinen – Kakolanruusu – on kylpylän vieressä ja toinen itse hotellissa. Tällä kertaa valitsimme Rubenin. Mukavan illan kruunasikin maukas lähiruoka.

Itämeren kuhaa – Rubenissa tarjoillaan lähiruokaa

Seuraa Fammon vaeltelua myös Facebookissa ja Instassa

https://instagram.com/te_strom

https://facebook.com/fammomatkalla

10 vastausta artikkeliin “Kakolan spa

  1. Kylpylä olisi todella kiva päästä testaamaan. Hotelli on jo hyväksi todettu, mutta kylpylän puoli on vielä testaamatta. Katsotaan, jos tämän vuoden aikana päästäisiin kokeilemaan.

    Tykkää

    1. Kylpylä on kyllä upea ja kokemisen arvoinen.

      Tykkää

  2. Mari/ Maailma kotina 28 tammikuun, 2024 — 8:16 pm

    Yövyin myös perushuoneessa. Tykkäsin todella paljon aamupalasta. Kylpylä oli kiva, mutta erikseen normihintaa en kokemuksesta maksaisi.

    Tykkää

    1. Hinta pelkästä kylpylästä oli kyllä aika suolainen.

      Tykkää

  3. Meillekin hotellin puoli on tuttu, ja tykättiin siitä kyllä kovasti, mutta kylpyläkin olisi kiva joskus testata! Näin olutharrastajana kiinnostaa kovasti myös Kakolan Panimo, joka valitettavasti oli kiinni silloin kuin Kakolassa yövyimme. Ehkäpä seuraavalla Suomi-reissulla kurvataan taas Turun kautta!

    Tykkää

    1. Ihan juotavaa ohralientä tosin en tiedä montaako erilaista laatua itse panimosta saisi ostaa.

      Tykkää

  4. Pidimme kyllä Kakolasta niin hotellina kuin alueena, mutta Turun vierailumme ovat usein sukulaisvierailuja ja sukulaiset asuvat keskustassa, jonne Kakolasta on vähän turhan pitkä matka kävellä, joten ei ole toistaiseksi tullut käytyä toista kertaa. Kivalta tuo kylpylä kuitenkin vaikuttaa, hämyisine tunnelmineen. Isoimmassa altaassa voisi varmaan uidakin vähän. Korona-aikaan, kun julkiset uimahallit olivat pääkaupunkiseudulla kiinni kävin tuosta näkökulmasta läpi lähiseudun kylpylöitä ja kyllähän niitä muutama löytyikin, joissa saattoi uidakin!

    Tykkää

    1. Mahtuuhan siinä vähän uimaankin vaikkakin enemmän tuo oli sellainen elämysuimala.

      Tykkää

  5. Olen yöpynyt Katajanokan ”vankila”hotellissa, mutta tämä Kakola ja tietenkin tuo upea Spa on vielä kokematta.

    Tykkää

  6. Näyttääpä kivalta paikalta! Mua kiinnostaisi tuo koko vankilahotellikonsepti, ja spat ovat aina tervetullut lisä yöpymiseen. Tukholmassa oon päässyt kiinni spa-kulttuuriin, joten odotukset ovat sinänsä aika kovat, mutta mikä tahansa spa/kylpylä on aina silti rentouttavaa yöpymisen ohessa. Täytyy laittaa Kakola mieleen!

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close