Jollei Karibialle niin sitten Caribiaan

Tekisikö sinunkin mielesi Karibialle? Sieltä löytyy mukavia pikkuvaltioita, valkohiekkaisia saaria, letkeätä musiikkia, eksoottista ruokaa. Kun täytin viimeksi tasaluvun vuosia niin lähdimme perheen kanssa juhlistamaan sitä Karibian risteilylle. Se oli ensimmäinen kosketukseni kyseisiin risteilyihin. Risteilimme aluksella vajaan viikon ja rantauduimme myös Haitiin ja Jamaikalle.

Taas on syntymäpäivän aika, mutta rajat ovat kiinni ja Karibian valkohiekkaiset rannat kutsuvat, ah niin turhaan. Mitä vaihtoehdoksi? No tietenkin Caribia, Holiday Club-ketjuun kuuluva kylpylä Suomen Turussa.

Karibian risteilylle päästäkseen täytyi matkustaa kauan; ensin Helsinkiin, sitten Lontooseen ja sieltä Miamiin. Miamissa levähdimme pari yötä kunnes risteilyalus kutsui huomaansa. Risteilyalus, Navigator of the Seas, lähti Fort Lauerdalesta, joten taas oli matkustettava vähän lisää sinne päästäkseen.

Välilasku Lontoossa, vielä on matkaa. Jaksaa, jaksaa.

Caribiaan oli huomattavasti helpompi matka; tunnin verran ajoa ja olimme perillä lumen saartamassa Caribiassa.

Posankka toivottaa tervetulleeksi Caribiaan

Hyttimme Navigator of the Seas-aluksella oli upea, se sijaitsi viidennessä kerroksessa. Parveketta ei ollut, mutta ikkunasta saattoi ihailla ohi lipuvia maisemia jollei sitten valinnut oleskelua trooppisessa lämmössä laivan kannella. Tarjolla oli mm. kuntoilua, altailla lekottelua, vesiliukumäki ja erilaisten juomien siemailua.

Huoneemme Caribiassa taas oli perustasoa, toisessa kerroksessa sijaitseva huone joka oli ehkä hieman ahdas koska sohvasta oli kehitelty varavuode. Me emme tosin tarvinneet kolmatta vuodetta. Aivan luksusta sen sijaan oli lasten järjestämä ilmapallo- ja kukkatervehdys.

Caribia-hotellin ympäristössä saattoi kävellä raikkaassa -15 asteen pakkasessa niin kauan kuin tarkeni. Kyllä kylmä porsaan kotiin ajaa kuuman juoman ääreen.

Ilmapallo- ja kukkayllätys

Risteilyaluksemme Navigator of the Seas-aluksen kansilta löytyi monta uima-allasta, poreallasta ja jännittävä vesiliukumäki.

Caribian kylpylä ei ollut pekkaa pahempi, altaissa löytyi ja vesiliukumäestä sai vauhtia.

Pelihimoisille oli Navigatorilla järjestetty peliluola, siellä pääsi helposti eroon vaikka koko kuukauden tilistä ruletin äärellä tai yrittämällä huijata peliautomaatteja.

Caribia ei tahtonut jäädä kakkoseksi, sielläkin oli pelihuone ja biljardipöytä.

Risteilyaluksen peliluola
Caribian huone pelihimoisille

No entäs sitten se ruokapuoli. Kaikkihan tietävät, että risteilyaluksilla lisää painoaan noin neljä kiloa viikon aikana ja tämä siksi, että ruokaa tarjoillaan aamusta iltaan paitsi buffassa myös erilaisissa illallisravintoloissa. Menuun kuuluu tietysti aina vähintään kolme ruokalajia viineineen ja muine juomineen.

Navigator of the Seas-aluksella oli useita eri ruokailuvaihtoehtoja. Tyylikäs pääravintola sijaitsi kolmannella kannella. Muutamissa erikoisravintoloissa, kuten Jamie’s Italian ja Chops Grille -ravintoloissa, oli pieni lisämaksu. Navigator of the Seas’lla pääsi myös herkuttelemaan Starbucksin kahviluomuksilla tai Johnny Rockets Expressin hampurilaisilla.

Navigator of the seas

Caribiassa voi ruokailla vaikkapa ravintola O’Learyssä tai syödä buffet-pöydässä ravintola Terracessa. Rennompaan makuun on alakerrassa Hesburger ja pizzeria, nyt ne tosin olivat suljettuina.

Otaksuttavasti suomalaiseen makuun

Karibian risteilyllä löytyi viihdettä monesta paikkaa, laivan teatterissa rullasivat elokuvat ja esiintyivät artistit. Satamissa viihdyttivät muusikot.

Caribiassa on luultavasti artisteja normaalisti, näin korona-aikaan saimme tyytyä näihin svengaaviin orkesteripatsaisiin..

Haitilaisia muusikoita
Jamaikalaisia artisteja
Caribia span svengaavat patsaat

Sekä risteilyalukselta että Caribia spasta löytyi erilaisia hoitoja niitä kaipaaville. Itse olin rentouttavassa kokovartaloöljyhieronnassa.

Laivalla, niinkuin kylpylässäkin tuntee joskus tarvetta pikku ostoksiin. Navigatorilla oli putiikki ostoksia varten, Caribiassa oli R-kioski, lisäksi kellarikerroksessa myytiin uimapukuja ja muita kylpylässä tarvittavia tuotteita. Tuo R-kioski saattaa kuulostaa vaatimattomalta, mutta itse asiassa risteilyaluksen kauppakin oli vaatimaton, ei ollenkaan sitä luokkaa mihin olemme ruotsinlaivoilla tottuneet.

Posankka toivottaa tulijat tervetulleiksi kylpyosastolle

Karibian saaristossa riitti silmänruokaa, merta, palmuja ja värikkäitä rakennuksia.

Caribiahan ei pysty yhtä reheviin väreihin ja tunnelmaan. Onneksi taide tulee avuksi. Caribia-hotellin seinät oli koristeltu aitoa jäljittelevillä maisemamaalauksilla.

Seuraa kernaasti Fammon vaeltelua myös Facebookissa ja Instassa.

https://instagram.com/te_strom

https://facebook.com/fammomatkalla

14 vastausta artikkeliin “Jollei Karibialle niin sitten Caribiaan

 1. Tykkään tuosta Turun Caribiasta. Olen asunut useita vuosia siinä ihan vieressä, niin aikoinaan siellä tuli käytyä aika usein. Nyt on kyllä ollut useamman vuoden tauko, mutta enpä ihmettelisi, vaikka seuraava kylpylävierailu osuisi juuri sinne.

  Tykkää

  1. Itse asiassa olen asunut Ylioppilasylässä siinä vieressä opiskeluaikoinani. Silloin ei tosin ollut vielä Caribiaa. Jos on lasten kanssa liikkeellä niin Turun seudun paras kylpylä on Caribia.

   Tykkää

 2. Hauska vertailu, paljohan sieltä löytyi yhteneväisyyksiäkin. Karibian upeisiin maisemiin tekisi mieli kyllä palata, mutta mieluiten jotenkin omatoimisemmin kuin risteilyn merkeissä, vaikka laiva sinänsä varsin viihtyisältä vaikuttaakin. Tuo järjettömän kokoinen vesiliukumäki lienee jokaisen lapsen ja lapsenmielisen unelma 😀

  Tykkää

  1. Paljon enemmänhän se antaa kun itsenäisesti seikkailee. Toisaalta tuo risteily on niin helppoa, että joskus on vain mukava nautiskella kun kaikki tarjotaan ns. valmiiksi pureskeltuna.

   Tykkää

 3. Same same but different 😉
  Olen vieraillut molemmissa; sekä Karibianristeilyllä ja juuri kyseisellä samalla aluksella Navigator of the Seas sekä Turun Caribiassa, joten oli hauska lukea tätä vertailua. Tässä maailmantilassa tämä on nyt sitä Caribiaa mitä on mahdollista saada, joten musta on kyllä ihan kiva, että tilanteesta huolimatta fiilistelit ”Karibian tunnelmissa”. 🙂

  Tykkää

  1. Hauska yhteensattuma. Kumpi oli parempi kokemus? No turha kysyä kun vain toinen on tällä hetkellä mahdollista valita.

   Tykkää

 4. Kivoja rinnastuksia 🙂 Äskettäin kävimme Lohjalla vain siksi, että pääkaupunkiseudulla ei nyt pääse uimahalliin. Caribiassa ei muistaakseni oikein kuntouintikelpoista allasta tainnut olla? Sukulaislasten kanssa olen siellä muutamia kertoja käynyt, mutta siitä on jo aikaa. Lisäksi perheen riskiryhmäläisen rokotusta odotellessa ajattelimme uintikohdetta valitessamme, että sen pitää olla sellainen, missä ei ole mitään lapsille, jolloin porukkaa on vähemmän ja he ovat varovaisempia – mutta tietysti jollain toisilla kriteerit taas ovat ihan toisinpäin 🙂

  Tykkää

  1. Näinhän se menee, jos on aikuisseurassa niin haluaa rauhallisen kylpyläelmyksen, mikäli taas lapsenlapsia on mukana niin vesiliukumäet ja muut härpäkkeet ovat tervetulleita.
   Caribiassa muuten oli myös kuntoallas, se oli vain toisessa kerroksessa jotenkin piilossa.

   Tykkää

 5. Olipa hauska vertailu! Odotan jo innolla sun testaavan kohta Turun Kakolaan avattavan uuden kylpylän, eiköhän sitäkin voisi johonkin verrata. 😉

  Tykkää

  1. Heh! Minkähän vankilasaaren valitsisi, niissä on tavallisesti lähin ”kylpylä” meri täynnä haikaloja.

   Tykkää

 6. Olipa hauska idea vertailla näitä. Molemmat minulle tuntemattomia, koska Karibia liian kaukana ja Caribia turhan lähellä, koska Turussa ja lähellä asuu niin paljon perhettä ja sukua, että siellä ei tule muuta majoitusta etisttyä. Mutta oli mielenkiintoisesti viritelty postaus.

  Tykkää

  1. Kiitos! Riittäähän noita kylpylöitä Suomessa, kyllähän suvun kanssa on varmasti hauska viettää aikaa.

   Tykkää

 7. Hauska vertailu! Saataisiinpa Suomeen Goa-kylpyläkin. En ole Turkuun asti vielä päässyt käymään, mutta lämmöllä muistelen erästä toista kylpyläreissuani Suomessa. Olisikin ihanaa päästä kylpylään elpymään, kun uimahallitkin ne vaan sulkevat koronan vuoksi oviaan pääkaupunkiseudulla. Ovatko kylpylät muualla Suomessa auki tänä koronakeväänä?

  Tykkää

  1. Mikä ettei Goa-kylpylä kelpaisi. Siihen asti joudutaan tyytymään noihin täkäläisiin. Toistaiseksi täällä päin ovat kylpylät olleet auki.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close