Onko Venetsia kallis? Budjettipostaus

Koska niin moni on tiedustellut  Venetsian hintatasoa  niin avaan sitä vähän oman matkani kohdalta. Viikon verran Italiassa, mitä maksoi? Miten suunnitella Venetsianmatka niin, ettei tule laillisesti ryöstetyksi.

DSCN4748

 

Venetsiaa pidetään äärettömän kalliina kaupunkina, mutta kyseessähän on ainoastaan kysynnän ja tarjonnan laki. Mikäli joku haluaa juoda kahvinsa trattoriassa keskellä San Marcon aukiota ja maksaa siitä 10 euroa, niin silloin kahvi maksaa 10 euroa. Mikäli tarpeeksi moni haluaa tähän samaan trattoriaan niin kahvi tulee jatkossakin maksamaan saman.

 

Minun matkani kesti tällä kertaa 8 yötä joista 6 vietin Italiassa.  Venetsiassa majoitusmuoto oli hotelli, muualla huoneisto.

Majoitukset  olivat kahdelle hengelle. Lisänä tuli  kaupunkivero mikä täytyy aina maksaa käteisellä ja joka vaihteli eri kaupungeissa.

Hotelli Alcyone Venetsiassa, 3 yötä 378€, kaupunkivero 3,50 vrk/hlö

Aivan erinomainen sijainti  pääsaarella Rialton sillan ja San Marcon aukion välissä. Kävellen oli lyhyt matka paikkaan kuin paikkaan. Hintaan kuului myös aamiainen minkä voi nauttia seuraten näköalaikkunasta liikenteen lipumista viereisellä kanavalla.

Jos miinuspuolia etsitään niin  Venetsian hotellit yleensä ovat ymmärrettävistä syistä aika ahtaita eikä Alcyonekaan tehnyt poikkeusta. Meidänkään huoneemme ei ollut suurensuuri, mutta se oli siisti ja kaikki tarvittava löytyi. Wifi toimi vain aulassa, mutta sitähän ei välttämättä tarvita koska ollaan EU-maassa.

 

Huoneistohotelli Sky Inn La Speziassa , 1 yö, 98€ + kaupunkivero 2,50/hlö/vrk

Tyylikäs, kunnostettu huoneisto. Ystävällinen isäntä joka oli jo ovella odottamassa avaimen kera

Asunto oli hyvällä paikalla, lähellä olivat sekä rautatieasema että kävelykatukatu runsaine ravintolatarjontoineen. Satamaankin mistä veneet lähtivät Cinque Terreen oli kävelymatka. Asunto oli myös hyvin varusteltu, siellä oli kaikki kodinkoneet ja tv kummassakin huoneessa. Myös pieni parveke pöytineen ja tuoleineen oli plussaa.

Mutta, mutta…  En voi suositella kenellekään huonojalkaiselle, asunto näet sijaitsi viidennessä kerroksessa. Hissiä ei ollut.

Screenshot_20190509-232727

 

Huoneisto Cinque Terre Holidays  Riomaggioressa 2 yötä 134,90, kaupunkivero 2€/vrk/hlö

Riomaggioren majoitus oli vanhassa kivitalossa joissa on vähän eri standardit kuin hotelleissa. Meidän asuntomme oli kyllä keskeisellä paikalla pääkadun varrella, mutta se toi myös ongelmia. Talon alakerrassa oli näet baari jonka äänekkäät asiakkaat istuivat ulkosalla pikkutunneille asti. Toisena yönä ukonilma kulki kylän yli sammuttaen sähköt.

Asunto oli myös suhteellisen viileä vaikka ilmalämpöpumppu yritti sitä lämmittää.

20190412_143350.jpg

Matkakustannuksia:

 

Lentoliput 138€

Lentoliput Hki-Milano, Air Baltic, 68€ ja Venetsia-Hki , Norwegian,70€

Pitkänmatkan junaliput 63,65

Junalippuja:  Malpensan lentokenttä-Milano 13€

Milano- La Spezia 18€

La Spezia-Parma-Bologna-Venetsia  32€

 Paikallisjuna Cinque Terre 24€       High season: kertalippu 4€, päivälippu 16€, kahden päivän lippu 29€, kolmen päivän lippu 41€. Patikointimaksut  on maksettava erikseen.

Vesibusseja ja lauttoja    61,50€  (kertamaksu 7,50€, päivälippu  20€, kahden päivän lippu 30€, kolmen päivän lippu 40€, viikon lippu 60€, kanavan ylitys 2€)

Museolippuja 26€

DSCN4820

Säästövinkit

 

Mikäli Venetsian hinnat tuntuvat kalliilta, mieti olisiko viisainta matkustaa sesongin ulkopuolella, silloin on turistejakin vähemmän.

Vesibussit ja vesitaksit ovat Venetsiassa hintavia, toisaalta niitä on pakosta käytettävä mikäli aikoo liikkua Venetsiassa, kanavathan  ovat se kaupungin  idea. Etäisyydet eivät kuitenkaan ole pitkiä, kävellenkin pääsee saarelta saarelle, siltoja on runsaasti, samaten kahden euron ylityspaikkoja.

Säästövinkki: Mikäli aiot ajella paljon vesitse, osta kahden tai kolmen päivän lippu, se tulee halvemmaksi kuin kertalippu.

(päivälippu 20€, kahden päivän lippu 30€)

Hotellien hinnat vaihtelevat sesongin mukaan. Mikäli hotellit vaikuttavat kalleilta asu kauempana olevilla saarilla tai  peräti mantereella, tosin silloin täytyy maksaa vesibussimaksuja.

Tuntuvatko museoliput  kalliilta, totta puhuen, sitä ne ovatkin ja lisäksi museoihin on järkyttävän pitkät jonot.  Ratkaisu on kuitenkin olemassa, se on 24 euron arvoinen museopassi, pääset käymään kymmenessä museossa ja mikä parasta – jonojen ohi. Toinen tapa välttyä jonotukselta on mennä  nähtävyyksiin aukiolon viimeisen tunnin aikana, silloin on paljon rauhallisempaa.

Mikäli ravintolatkin  tuntuvat hintavilta, syö jossain muualla kuin keskellä suosituinta  San Marcon aukiota tai muilla huippusuosituilla paikoilla. Usein jos menee pienemmälle sivukadulle voi löytää  ruokapaikkoja jotka ovat varsinaisia kulinaarisia helmiä. Koska ne ovat syrjemmässä on niiden panostettava ruoan laatuun  ja esillepanoon enemmän.

 

20190416_145940.jpg

 

 

 

Seuraa Fammon vaeltelua myös Facebookissa ja portaalissa blogit.fi

 

 

 

 

 

 

 

26 vastausta artikkeliin “Onko Venetsia kallis? Budjettipostaus

 1. Hyviä säästövinkkejä Venetsiaan. Kaupunki mielletään tosiaan tosi kalliiksi ja sitä se voi ollakin jos ei kiinnitä huomiota omiin valintoihin. Me söimme Venetsiassa yllättävän edullisesti suosien cicchettibaarien antimia. Toisaalta tuhlasimme sitten järkyttävän summan shampanjaan luksushotellin kattoterassilla, mutta se oli 10-vuotispäivän juhlimisen arvoista ja lopulta koko Venetsian reissun paras muisto. Me laskeskelimme nopeasti että majoitus pääsaarilla tulee helposti jopa edullisemmaksi kuin muilla saarilla jos aikoo käyttää päivittäin vesibusseja.

  Kiva kun avasit hieman kustannuksia. Ne tuntuvat kiinnostavan monia.

  Tykkää

  1. Täytyyhän sitä nyt 10-vuotispäivää juhlistaa ja jokainen juhlistaa sitä itselleen sopivalla tavalla, terassilla tai ravintolassa, mutta ruoan laadun ja hinnan välillä ei Venetsiassa välttämättä ole mitään yhteyttä.
   Minun mielestäni hotelli San Marcossa oli tosi kätevä, mutta jos aikoo esimerkiksi viettää rantalomaa niin Lido on oivallinen valinta ja vähän huokeampi.

   Tykkää

 2. Kiva kun ihmiset avaavat kustannuksia. Venetsia on kyllä kallis (oli jo 14 vuotta sitten, kun kävin siellä), mutta ehkä sellainen once in a lifetime -paikka, jonne ei halua tulla liiaksi pihtailemaan. Ravintoloissa ei kyllä saa rahalleen vastinetta noilla suosituilla mestoilla, joten menisin suosiolla jonnekin syrjemmälle.

  Myös kahvi on halvempi, kun sen nauttii seisoen tiskiltä. Samoin jäätelö on edullisempi kun sen ottaa mukaan kuin jos istuu penkille syömään.

  Tykkää

  1. No onhan se sellainen once in the lifetime, maybe twice 🙂 paikka. Italiassa on kaikkialla tuo halvempi baaritiskillä sääntö, siellähän ne italialaiset itse notkuvat, turistit johdatetaan pöytiin.

   Tykkää

 3. Budjettipostaukset on aina kivoja. Nyt kun tuo Venetsia kiinnostaa vielä erityisesti hiukan enemmmän oli kiva että avasit kustannukset. Omilla valinnoilla pystyy hyvin vaikuttamaan loppusummaan. Off season ajat on usein omasta mielestä paljon parempia matkustusaikoja kuin ne huippuhetket.

  Tykkää

  1. Itse kun matkansa suunnittelee niin on vapaa päättämään ja pystyy hyvinkin omilla valinnoillaan vaikuttamaan lopputulokseen.

   Tykkää

 4. Venetsia on varmasti kallis kun niin monet turistit sinne suuntaavat, ettei majapaikkojen paljoa tarvitse itseään mainostaa ennen kuin myyvät eioota varsinkin kesäkaudella. Uskoisinkin että Venetsia on erilainen sesongin ulkopuolella, niin hinnoiltaan kuin tunnelmaltaan. Mutta eipä sillä, upea ja erityinen kaupunki, johon mielelläni lähtisin uudelleen.

  Tykkää

  1. Ei ole toista Venetsian kaltaista ja liikkeenharjoittajat tietävät sen valitettavasti erittäin hyvin.

   Tykkää

 5. Venetsia on toistaiseksi vielä minulla käymättä enkä oikein osaa päättää pitäisikö sinne mennäkään kun paikka tuntuu jo kärsivän turistien määrästä. Mutta ehkä off-season voisi olla hyvä kompromissi, pääsisi vähän halvemmallakin 🙂
  Kiitoksia kustannusten avaamisesta, näitä on aina kiinnostavaa lukea!

  Tykkää

  1. Minä en ainakaan jäänyt mistään paitsi eikä matkani ollut mitenkään kallis, ehkäpä osasin karttaa pahimpiä ansoja, San Marcon aukiota ja Rialton sillan pieliä missä on kalleimmat ravintolat tai sitten syynä oli vierailuaika, huhtikuu, jolloin sesonki ei vielä ole kunnolla alkanut.

   Tykkää

 6. Majoituttiin Venetsian ulkopuolella ja syötiin siellä missä nälkä tuli, mutta huomattiin kyllä kuinka kallis kaupunki oli. En yleensä pidä paikoista, jotka on näin täynnä turisteja (onneksi oli sivukujat), mutta silti pidin Venetsiasta hyvin paljon – niin kaunis!

  Tykkää

  1. Onneksi ei tarvitse tuppautua kaikkein ruuhkaisimmille paikoille, onneksi on sivukadut!

   Tykkää

 7. Venetsia taitaa vähän olla sellainen kohde, että ihmiset ajattelevat matkasta sinne, että nyt koetaan Venetsia, maksoi mitä maksoi. Ainakin minusta kannattaa maksaa hotellista juuri Venetsiassa, eikä säästää jäämällä jonnekin lähistölle. Tuo 10 euroa kahvistakin San Marcon aukiolla on tullut maksettua, mutta mitä sitten 🙂 Kaupunki joutuu kestämään niin paljon turismin takia, että ihan hyvä, että nyhtävät meiltä rahat!

  Tykkää

  1. Ylläpitokustannusten täytyy kyllä olla mahtavat ja ovathan ne Euroopan ja koko maailman kulttuuriaarteita.

   Tykkää

 8. Italia on yksi lempimaani Euroopassa (ellei jopa se kaikista suosikkini!) ja juuri tällainen eri kohteiden kiertely on mieleeni! Pari vuotta sitten liikuimme Rooma-Firenze-Cinque Terre-Venetsia reitin junalla, ja seuraavaksi haaveissa olisi joko Dolomiitit tai junalla Sisiliasta Napoliin.

  Tykkää

  1. Dolomiitit kuulostaa hyvältä kohteelta. Italiassa juna on kätevä koska matkat ovat suhteellisen lyhyitä ja junat helppoja käyttää.

   Tykkää

 9. Venetsiä mielletään kalliiksi kohteeksi. Minulla ei siitä kokemusta, mutta näiden hintojen valossa ei tuo nyt miltään ökyhintaiselta tunnu. Toki se riippuu siitä mihin rahansa käyttää. Teitkö tämän reissun nyt talvella? Off-seasonina Venetsia voisi toimia, niin ei olisi muita turreja paikka täynnä.

  Tykkää

  1. Nämä hinnat ovat huhtikuulta ennen pääsiäissesonkia ja mielestäni hyvinkin kohtuulliset, säät sattuivat olemaan aika ideaaliset.

   Tykkää

 10. Huhhuh, tyyriiltä tuntuu! Mutta kuten sanottu, Venetsia on aika must-kohde. Ehkä suuntaan näiden vinkkien kera sinne joskus off-seasonina. 🙂

  Tykkää

  1. Kallis tai ei, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen

   Tykkää

 11. Kyllähän sekä Venetsia että Cinque Terre ovat paikkoja, jotka eivät ole edullisia majoitusten osalta. Toisaalta sitten esimerkiksi Cinque Terrelle pääsee junalla vähän kauempaa helposti, jos haluaa säästää majoitus kustannuksissa. Mutta eihän se tietenkään sama asia ole kuin majoittautua kylissä. Joka tapauksessa sekä Venetsia että Cinque Terre ovat omia suosikkikohteita Italiassa.

  Tykkää

  1. Ovathan nuo kohteita joista on valmis maksamaan kalliita tai ei.

   Tykkää

 12. Hyviä vinkkejä! 🙂 En ole koskaan Venetsiaa sen tarkemmin selvitellyt, joten tuli yllätyksenä, että siltojen ylittämisestäkin peritään maksua! Huh huh, aikamoista. Pitää ehdottomasti mennä joskus off season -aikaan, niin saa vähän enemmän rauhaa ja säästää hieman 🙂

  Tykkää

  1. Tarkennan tässä, että sillan ylitys ei maksa vaan kanavan ylitys veneellä. Näitä ylityspisteitä on runsaasti.

   Tykkää

 13. Venetsian reissustani on jo useita vuosia aikaa, mutta minun muistikuvissani se ei näyttäydy mitenkään erityisen kalliina kaupunkina. Ehkä sitten osasin vältellä juuri niitä riistohintoja, tai syynä oli vierailun ajankohta, eli lokakuu. Fiilikset Venetsiasta ovat hieman kahtalaiset – onhan se huikean kaunis ja erityinen kaupunki, mutta turistimäärät alkavat lähestyä jo mahdottomuuksia.

  Tykkää

  1. Turistimäärät ovat mahtavat, ehkäpä sinnekin on tulossa joitain rajoituksia, siihen suuntaan ollaan menossa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close