Vuoden seikkailu – lähdön tunnelmissa

Ihan heti ei itselle tullut mieleen tämä kohde, vaikka olihan siitä puhuttu matkakaverin kanssa ennen koronaa. Oli myös sovittu, että lähdetään kun rajat avautuvat. Sitä sitten odoteltiin. Odoteltiin lisää. Sitten ne rajat todella vihdoinkin avautuivat. Enää ei voi jahkailla, nyt siis lähdetään. Niin, että mihin lähdetään?

No Iraniin.

Matka toteutuu matkatoimisto Olympian avulla ja kestää 10 päivää. Matka alkaa Teheranista ja jatkuu – bussilla tottakai – 500 kilometrin päässä olevaan Isfahaniin, koukaten myös pyhän kaupunki Qomin kautta. Isfahanista jatketaan Shiraziin johon majoitutaan kolmeksi yöksi. Shirazista tehdään retki myös Persepolikseen joka on Unescon maailmanperintökohde.

Iranissa on tällä hetkellä hellettä, mutta aurinko ei takuulla pääse polttamaan ihoani, se täytyy nimittäin peittää väljillä vaatteilla. Ei muuten pääse myöskään väri hiuksista haalistumaan, hiukset on nimittäin pidettävä visusti huivin alla. Bailausvaatteita ei tarvitse ottaa mukaan, yökerhoja ei nimittäin ole. Myöskään alkoholia ei myydä eikä juoda, mehulla pitää pärjätä. Nämä viimeksi mainitut rajoitukset eivät nyt kuitenkaan suoranaista paniikkia minussa nostattaneet.

Vähän ikävämpi juttu on, että Facebookia tai Instagramia ei voi käyttää ja muutenkin netin käyttö takkuilee. Somepaasto voi olla hyväkin idea. Kuhan yritän selitellä, nyt se paniikki kohottaa jo päätään.

Vielä se tosiasia, että pankkikortit eivät toimi, tarvitaan siis käteistä. Ei kai tuokaan ole niin suuri ongelma, kun kuitenkin retket ja ateriat kuuluvat matkan hintaan ja dollarit ovat ennenkin kelvanneet maksu- ja vaihtovälineiksi.

Päästäkseen maahan pitää hankkia viisumi, siksi uusi passini on ottanut ilmakylpyjä jossain, luultavimmin Iranin suurlähetystössä jo viikkoja. Luonnollisesti tarvitaan myös rokotustodistus. Ja yllättäen tuli viesti, että rokotustodistus ei nyt ihan riitäkään, vaan lisänä pitää olla korkeintaan 72 tuntia vanha PCR-todistus. Pelkästä epätoivosta sain heti oireita, mutta onneksi testi osoittautui negatiiviseksi.

Huomenna sitten kohti Helsinkia ja Dohaa, ennen lauantaiaamunkoittoa pitäisi jo laskeutua Teheraniin. Olen melko varma siitä, että tästä tulee vuoden 2022 suurin seikkailu.

Seuraa toki Fammon vaeltelua Iranissa. Epävarmaa on milloin päivitykset päätyvät Facebookiin ja Instaan, luultavasti kuitenkin ennen juhannusta. 🙂

Naqsh-e Jahanin eli Imaamin aukio. Kuva: Lkpro / Shutterstock

https://instagram.com/te_strom

https://facebook.com/fammomatkalla

Yksi vastaus artikkeliiin “Vuoden seikkailu – lähdön tunnelmissa

  1. Hyvää matkaa!

    Lähi-itä on itselleni jäänyt aika tuntemattomaksi kohteeksi, eniten siellä kiinnostaisivat juurikin Iran, sekä Egypti, Israel ja Jordania. Teidän matkasuunnitelma kuulostaa mainiolta, viihtyisin varmasti itsekin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close