Ruissalon kylpylä- kannattaako käydä?

Jouluvapaat. Sairaslomalla jalasta. Toinen koiristakin on leikkauksen jälkeisellä sairaslomalla. Nyt alkaa joulunvietto jo tunkea korvista ulos, kaikki kinkut, kalkkunat, rosollit ja räätikkäloorat.

Johonkin pitäisi päästä. Jospa kylpylään, niin voisi vähän kuntouttaa sitä jalkaa. Tarkistus netissä. Ikaalisissa juuri oltiin. Naantali olisi kiva. Ei kuitenkaan, soitto kertoo, että koirahuoneet ovat varattuja, suosittelevat toista firmaansa, Ruissalon kylpylää. No ehkä sitten Ruissalo vaikka olen tullut siellä käyneeksi lukuisia kertoja. Kesällä käydään näet mökillä, talvella kylpylöissä.

Viikonloppuna sitten pakataan kassit, koirat kaikkine varusteineen, petit ja boksit. Otetaan myös evästä mukaan, otetaan varmuuden vuoksi jopa lainarollaattori jos vaikka tulee liukasta niin pysyn pystyssä. Auto on tupaten täynnä, eikö todellakaan paria päivää vähemmällä pärjää.

Ruissalon kylpylä on rakennettu 1971 ja se kuuluu samaan Sunborn-konserniin Naantalin kylpylän kanssa. Ruissalon kylpylä on nähnyt parhaimmat päivänsä varmaankin 70- ja 80-luvulla. Se on profiloitunut kuntoutukseen, kuntoutettavat ovat tosin radikaalisti vähentyneet. Kaikki vieraat ovat toki tervetulleita, Ruissalossa voi paitsi uida myös ottaa erilaisia hoitoja.

Joulukuinen päivä on kaunis, mutta kovin lyhyt. Kylpylään pääsee kirjoittautumaan vasta klo 15.00 ja pian sen jälkeen onkin jo pimeää. Seuraava päivä on niin harmaa ja tihkuinen, että ulkoilut jäävät vähiin. Kylpylä sijaitsee kauniilla paikalla Airiston rannalla, sillä on oma pienvenesatama, olemmekin joskus olleet siellä veneellä. Turusta kylpylään matkaa paikallisbussilla 15 minuutissa. Muut kuin kylpyläaktiviteetit ovat rajalliset, ympärillä on hehtaareittain metsää, myös kaunista tammimetsää ja sitten on tietysti rantoja, useimmat hiekkarantoja. Ehkä kilometrin päässä on kahvila ja vähän kauempana Honkapirtti, ravintola sekä vaelluskohde. Ja sitten on tietysti Kasvitieteellinen puutarha, sielläkin on kahvila.

Huone on aika perus, kaksoisvuode, sohva, lipasto ja tv. Syystä, että tavaroittemme levitys käy nopeammin kuin ehdin kissaa sanoa tai kameraa tempaista esille niin kuva on hotellin kotisivulta.

ruissalo-spa-hotel-superior-4
Superior-huone kahdelle

Huoneista saa kaikenmoisia alennuksia, seniorialennuksen, K-plussa-alennuksen, Black Friday-alennuksen, mutta koirahuoneesta otetaan ylimääräinen maksu, joka tänä vuonna on jo 35 euroa. Koirahuoneet ovat ensimmäisessä kerroksessa ja miehen – astmaatikon, silmät rupeavat oitis kutiamaan. Koirankarvaa/hilsettä on siis jäänyt tekstiileihin.

Ja sitten suoraan kuntosalille. Koska en ole ollut kuntosalilla kuukausiin ja kuntoni saattaa olla mallia rapa, niin teen treenin säästeliäästi jottei jokaikinen lihas seuraavana aamuna vihoittelisi. Saankin olla kuntosalilla ihan yksin.

Seuraavaksi uimalan puolelle. Uimalassa on kolme allasta, kahdessa on 27-asteinen vesi ja kolmas on pienempi lämminvesiallas. Isoimman altaan reunalla on skriini jolta voi seurata vesijumppaohjelmaa. Ohjelman voi itse napsauttaa päälle ja ryhtyä jumppaamaan. Jumppaohjelma onkin supersuosittu, siis koko ajan käytössä.

Nyt on myös lauantai-ilta, joten tänään uidaan lyhtyjen valossa.

Tässä kylpylässä ei ole erillistä ulkoallasta koska ulkona on meri, jättimäinen kylmävesiallas. Mereen johdattelevat puiset trallit ja vesi on näin joulukuussa mustaa ja hyytävää.

ruissalospa-hotel-pools-8
Allasosasto

Uusi aamu ja aamiainen. Tyypillinen, suomalainen hotelliaamiainen, minun mielestäni aamiaiset ovat suomalaisissa hotelleissa useimmiten runsaita ja monipuolisia ja niissä on huomioitu hyvin erikoisruokavaliot. Tämän hotellin aamiaiseen kuuluu myös erilaisia lämpimiä ruokia jotka eivät minulle aamuisin maistu, mutta hienoa, että niitä on tarjolla, muille tuntuu maistuvan. Tosin väkeä ei nytkään ole mitenkään tungokseksi asti.

20191229_083628

20191229_085757

Hotellilla on ravintola joka tarjoilee lounasta ja päivällistä, tarjolla olisi pippuripihviä, ahvenfileitä, kanafileitä tai viskipossua, me lähdemme kuitenkin kaupungille ja päätämme ruokailla siellä. Pakko on käydä myös katsomassa Tuomiokirkkopuiston komeaa joulukuusta. Ilma on kuten ehkä jo mainitsin suhruinen, joten sää ei innoita pitkiin kuvaussessioihin. Kirkko on kuitenkin komea ja kuusi kaunis.

20191229_085714.jpg
Merisali

20191229_085741

DSCN7958 (2)

Turun tuomiokirkko jouluisessa asussaan

Loppupäivän ohjelma on koiranulkoilutuksen lisäksi edellisen päivän uusinta; kuntosalia ja allasalueella jumppaamista ja saunomista.

Allasalueella on nyt huomattavasti enemmän väkeä, suurin osa näyttää tulevan vain nauttimaan uimisen ja kylpemisen iloista, he eivät siis asu hotellissa.

20191229_163527.jpg

20191229_163503.jpg

Illalla päätämme viettää aikaamme hotellin aulabaarissa. Siellä on kuitenkin jokseenkin autiota emmekä kauaa siellä viihdy. On sunnuntai-ilta, ehkäpä suurin osa joulunajan yövieraista on jo lähtenyt.

20191229_085945.jpg

20191229_163614.jpg

Seuraavana aamuna on kotiinlähdön aika. Kannattiko käydä? Tavoitteet saavutettiin kirkkaasti, on uitu, syöty, rentouduttu ja kuntouduttu. Tämä kylpylä on hyvä paikka rauhallisuutta kaipaaville. Jos taas haluaa reipasta iltaohjelmaa on ilmiselvästi mentävä muualle.

Seuraa Fammon vaeltelua myös Facebookissa ja portaalissa blogit.fi

17 vastausta artikkeliin “Ruissalon kylpylä- kannattaako käydä?

 1. Tyttäreni kanssa innostuttiin viime vuonna kylpylälomista, mutta taitaa tämä olla lapsen näkökulmastakin vähän turhan rauhallinen. Tähän mennessä suosikki on ollut Holiday Club Saimaa, sillä siellä on Angry Birds puisto kylpylän vieressä. Riittää tekemistä pidemmäksikin aikaa.

  Tykkää

  1. Kuulostaa ihan lapsen toivepaikalta. Ikaalisten kylpylässäkin oli kyllä panostettu lapsiasiakkaisiin, siellä kun on lomaosakkeita ja viikkokin pitäisi siis viihtyä.

   Tykkää

 2. Ruissalon kylpylä on ihan ok – kesällä. Käytiin siellä muutama vuosi sitten, lainattiin hotellista pyörät ja pyöräiltiin Honkapirtille ja Pursiseuralla ja nautittiin Ruissalon luonnosta. Talvivierailu ei ole oikein käynyt mielessä, mutta kun vaihtoehtosi tällä kertaa olivat ilmeisesti kunnon osalta vähän rajalliset, niin kokemus tuokin – saittepahan ainakin vaihtelua!

  Tykkää

  1. Lenkki- ja kuntoilumaastot ovat Ruissalossa kyllä ideaaliset. Koiratkin nauttivat olostaan luonnon helmassa paremmin kuin kaupunkimiljöössä, nyt tosin sekin oli unohdettava.

   Tykkää

 3. Hauska katsella sinun kuvissa näin turkulaisena tuota hotellia vasta ensimmäistä kertaa sisältä. Olen ymmärtänyt, että Naantalin kylpylä olisi hieman uudempi? Voin olla myös väärässä, ei juuri tule kylpylöissä käytyä Suomessa. Ruissalossa on ainakin lenkkeilymaastot kunnossa! 🙂

  Tykkää

  1. Kyllä vain, Naantalin kylpylä on uudempi ja vähän tasokkaampi. Ruissalon valtti on luonto ja rannat.

   Tykkää

 4. Oli pakko tulla kurkkimaan miltä tuolla näyttää nykyään – Ruissalon kylpylään kun liittyy itsellä rutkasti lapsuusmuistoja, kun isovanhemmat kävivät tuolla kuntoutuslomilla. Asuimme Turun lähellä, joten tuolla Merisalissa tuli sitten nautittua buffet-ruokailuja mamman ja papan kanssa.

  Aika hiljaiselta kyllä näyttää kieltämättä tunnelma nykyaikaan talvella! Ehkä paikka sopii paremmin tukipaikaksi Ruissalon luontoon tutustuessa jne.

  Tykkää

  1. Varmaankin joulu oli sesonkiaikaa. Ja kesä tietenkin, hiljaista oli minunkin makuuni.

   Tykkää

 5. Kylpylöiden ystävänä innostuin (sijainti kuulosti juuri sopivan eristäytyneeltä!) mutta sitten vähän kauhistuin: onpa viileitä altaita! Olen sellainen sata-asteisen veden ystävä ja tarvitsen lillumiseeni vähintäänkin kuusi astetta enemmän. Pitänee kasvattaa kylmänsietokykyä…

  Tykkää

  1. Teevesi kuitenkin erikseen hehe, minusta vesi oli kohtalaisen sopivaa, varsinkin meressä pulahtamisen jälkeen allasvesi tuntuu taivaallisen lämpimältä.

   Tykkää

 6. Tykkään kylpylälomista, mutta toivoisin, että kylpylä tarjoaisi jotain ekstraa. Flamingo ja Haikko ovat olleet mielestäni kivoja paikkoja, joiden tarjonta osuu omaan kohderyhmään.

  Tykkää

  1. En tiedä mitä ekstraa Flamingossa on, mutta moni kylpylä on keskittynyt lapsiasiakkaisiin ja vaikka lapsista pidänkin niin meno on joskus kuin sirkuksessa. Ruissalossa ja Naantalissa se ekstra on erilaiset hoidot joista voi nauttia.

   Tykkää

 7. Elävästi tuli mieleen muutaman vuoden takainen kylpylä loma äidin kanssa joulun aikaan. Kylpylä lomia voisi kyllä tehdä enemmänkin 😉

  Tykkää

  1. Kylpylöitä on ihan mukava testata, sekä kotimaassa että muualla.

   Tykkää

 8. Itse asuin 16 vuotta Turussa, enkä koskaan käynyt Ruissalon kylpylässä. Postauksen perusteella ehkä talvella en sinne lähtisi, koska Ruissalon vahvuus korostuu tosiaan kesällä. Kylpylältä kaipaan erilaisia altaita, rentoutumista ja ehkä vähän sitä vesiliukumäkeä.

  Tykkää

  1. Minäkin asuinTurussa vuosikymmeniä mutta ajoin aina kylpylän ohi. Hassua kuinka tarpeet muuttuvat

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close