Matkasuunnitelmia – kuulen Kaukasian kutsun

Mikähän siinä on, että jotkut eivät todellakaan saa kyllikseen bussimatkailusta, kuukausi bussimatkailua viime vuonna ja taas veri vetää matkaan.

Bussilla pitäisi taas matkailla, mutta ei  kuitenkaan vanhalla kunnon Ajokilla, joka viime vuonna kulki Salosta Bangkokiin. Ajokki nimittäin seisoo jossakin Thaimaan varastossa ja odottaa josko uuden  reissun aika vielä koittaisi. Uusi bussimme on vielä arvoitus, mutta lähtee jälleen Salosta kuten ennenkin ja suuntaa sen jälkeen kohti Tallinnaa ja Via Balticaa. Bussi ei turhan paljon viipyile tällä alkutaipaleella, tarkoitus on, että Viron, Liettuan ja Puolan kautta matkattuaan se saapuisi jo viikon kuluttua  Ukrainaan ja  sieltä Moldovan kautta Odessaan.  Siellä bussi ja matkustajat sitten pakataankin autolauttaan ja aloitetaan yli  kahden vuorokauden risteily kohti Georgian Batumia. Matkan päätarkoitus kun onkin tutustua Kaukasian kolmeen mielenkiintoiseen valtioon, Georgiaan, Armeniaan ja Azerbaidzaniin.

armenia-1744986_1280 jerevan
Jerevan, Armenian pääkaupunki
armenia-3721418_1280
Jerevan
lenin tbilisi
Tbilisi, Georgian pääkaupunki
tbilisi taidetta
Tbilisi
city-2147190_1280 baku
Baku, Azerbaidzanin pääkaupunki
baku gobustan
Bakun läheltä

Näillä kolmella kaukasialaisella  maalla on pitkä ja vaihteleva menneisyys, valtioina ne  ovat kuitenkin kohtalaisen tuoreita, ne ovat kaikki itsenäistyneet vuonna 1991 Neuvostoliiton hajotessa. Kaikki ei kuitenkaan näissä maissa itsenäistymisen jälkeenkään ole ollut pelkkää auvoa, maissa kun on ongelmallisia maakuntia. Georgia on kiistellyt Venäjän kanssa Abhasian ja Etelä-Ossetian alueista. Pahempi ongelma on kuitenkin kiista Armenian ja Azerbaidzanin kesken Vuoristo-Karabahista jonka Azerbaidzan laskee alueekseen, mutta mitä Armenia tällä hetkellä hallitsee.

Pari viikkoa kuluu kierrellessä Kaukasian ihmeitä, matkareittiä on mietitty ja suunniteltu, mutta se ei suinkaan ole kiveen hakattu, joten muutoksille ja yllätyksille jää tilaa. Niinkuin kipparimme Jani asian ilmaisee: matkaillaan hetkessä.

Kaukasian jälkeen osa matkustajista jo lentääkin kotimaahan, bussi jatkaa kuitenkin Sotshiin vieden halukkaat Formula 1-viikonlopulle Venäjälle, jossa ajetaan Grand Prix-osakilpailu. Ja pääseehän sen bussin kyydissä toki takaisin kotimaahan asti.

f1

Bussin kyydissä pääsee siis takaisin Suomeen, mutta kyydistä saa jäädä halutessaan ja kyytiin pääsee mistä haluaa ihan niin kuin pitkänmatkan pikavuoroissa yleensäkin.

Tällainen pikavuorokierros on siis tulossa tällä kertaa. Tulossa on matkaamista tutussa, yhteenhitsautuneessa porukassa, kutkuttavia tilanteita, nopeita juonenkäänteitä, puutuneita jäseniä, erilaisia kulttuurielämyksiä, merellistä eloa ja reipasta menoa. Tästä se lähtee…

Seuraa Fammon vaeltelua ja varsinkin bussimatkaa myös Facebookissa ja portaalissa blogit.fi

9 vastausta artikkeliin “Matkasuunnitelmia – kuulen Kaukasian kutsun

 1. Oho, aikamoinen bussimatka, kuulostaa kyllä mielenkiintoisilta kohteet!

  Tykkää

  1. Mielenkiintoisia ovat, toivottavasti ovat odotusten mukaisia.

   Tykkää

 2. Melkoisia matkasuunnitelmia. Seurannassa on.

  Tykkää

  1. Raportoiminen matkanpäältä on taas kohtalaisen haastavaa, tiet ovat kuoppaisia ja merimatka sujui sujuvasti ilman nettiä😄

   Liked by 1 henkilö

 3. Wau, nyt on mielenkiintoinen reissu edessä. Kävin viime kesänä Odessassa ja tykästyin siihen kovasti. Stan-valtiot kutkuttelevat myös, ehkä niiden vuoro vielä tulee. Hyvää reissua, jään seuraamaan!

  Tykkää

  1. Odessassa viivyttiin sitten lopulta kolme yötä laivaa odotellessa. Se on aina yhtä mukava kaupunki.

   Tykkää

 4. Nyt on kyllä melkoisen mielenkiintoinen reissu jälleen tulossa! Oikein hyvää ja antoisaa matkaa! 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos! Yritetään saada tästä irti kaikkea mielenkiintoista ja ihanaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close