Kymmenen matkahaavetta à la Fammo

Vihdoinkin minulla on aikaa ja pääsen kymmenen reissu-unelmaa- blogihaasteen kimppuun, kiitos vaan haasteesta  blogin  Lähellä tai kaukana- Sarille. Haasteen on alunperin lanseeranut Kohteena maailma-blogin Rami.

Haave toive, unelma…  Käsitän, että haave on jotakin mikä ei välttämättä koskaan toteudu, haaveissa pystyy tekemään mitä tahansa ja matkustamaan minne tahansa. Pallona nilkassa eivät kiusaa sellaiset pikkuseikat kuin varallisuus, terveys, ympäristön vaatimukset ja sosiaaliset paineet. Mutta haaveilla voi tietysti jostain helpoltakin kohteelta tuntuvasta, vaikkapa matkasta naapurikaupunkiin, matka voi kuitenkin juuri tällä hetkellä olla mahdoton toteuttaa johtuen arjen velvollisuuksista ja odotuksista.

Vaikka kohteet muuuvat niin haaveet säilyvät. Tällainen tuli minun kymmenen kohdan listastani:

Paikka

Miettiessäni mikä paikka on viime aikoina pyörinyt päässäni niin varmaankin matkani Italiaan ja Cinque Terreen, se on nyt päässyt toteuttamisvaiheeseen asti eli on oiva esimerkki toteuttamiskelpoisesta haaveesta. Cinque Terrehän on viiden kylän värikäs rykelmä Liguriassa, Italian länsirannikolla. Kylät ovat vaikeakulkuisia, autolla niihin ei pääse, mutta kylläkin junalla tai veneellä. Kylien välillä kulkee myös patikointipolkuja.

 

italia-cincque-terre-2-ss

Tapahtuma

Maailmahan on pullollaan mielenkiintoisia tapahtumia, minua viehättävät erityisesti intiaanikulttuurit, pääsiäiskulkue Guatemalassa oli hieno elämys.  Perussa, Cuscossa vietetään aivan erikoislaatuista talvipäivänseisausta nimeltään Inti Raymi, tänä vuonna se on juhannuspäivänä, eli 22.6. Inti Raymi on inkavaltion juhla jossa tanssivat ja soittavat osallistujat vaeltavat Cuscon keskustasta Sacsahuamanin linnoitukseen. Olisipa se hieno juhla! Samalla voisi tietysti vierailla Machu Picchulla, joka on saanut odottaa aivan liian kauan.

inti raymi

Toisaalta kesäkuussa on vuorilla turhan kylmää, taitaisi sittenkin olla parempi idea lähteä  Machu Picchulle lämpimämpään aikaan, eli tammi-maaliskuussa.

Kaupunki

Kaupunki josta kestohaaveilen on kaukana, siellä on upea oopperatalo, jykevä terässilta, pitkä surffiranta ja keidasmaiset puutarhat. Niinpä tietysti – sehän on Sydney Australiassa. Eipä tuonne nyt niin vaikea olisi lähteä, mutta jotta näkisi vielä vähän enemmän tuosta suunnattomasta mantereesta kuin vain pääkaupungin, tarvittaisiin runsaasti aikaa.  Ja koska lento on niin pitkä pitäisi ehkä yhdistellä matkaan joku muukin kohde, se tekisi matkasta vielä pitemmän. Se on varmaankin syy miksi matka on jäänyt toistaiseksi haaveiluasteelle.

sydney

 

Maa

Taitavat nämä haaveet keskittyä väkisinkin eteläiselle pallonpuoliskolle, haaveiden maa on nimittäin Uusi-Seelanti. Tämän maan mahtavat luontokohteet ovat tähän asti turhaan odotelleet minua, asiaan pitäisi saada korjaus. Ja mikä parasta Uusi-Seelanti ja siellä erityisesti Hobittimaa eli Hobbit-trilogian kuvauspaikat ovat myös tyttärentyttären haave. Tämä haave vaatisi kyllä pikaista toteutusta ennen kuin esiteini kasvaa niin isoksi etteivät hobbitit enää kiinnosta.

hobittila8

Kotimaan kohde

Kotimaata on joka kesä kierrelty viikkokausia, mutta aina veneellä ja niinkuin kaikki tietävät niin vesitiet ovat aika rajoitettuja. Ainakin Itä-Suomi on jäänyt täysin paitsioon, ehkäpä joskus vielä pääsisi ihailemaan auringonlaskua Kolilla. Samalla voisi käväistä myös Valamon luostarissa, sekin kun on vielä kokematta.

kolo

Saari

Tutkimattomia saaria löytyisi runsaasti sekä Itämerestä että kaikilta muiltakin meriltä. Heti voisin listata parikymmentä mille mieluusti kulkuni suuntaisin. Valintani on ehkä outo – Mallorca, en ole nimittäin koskaan siellä käynyt ja vuosikymmeniä olen kuitenkin suunnitellut meneväni. Miksi kaikki muut kohteet ovat päihittäneet Mallorcan? Tämä nyt on kaikkien haaveitten äiti eikä toivottavasti jää haaveilun asteelle.

beach-palma-de-mallorca

Extreme

Tähän voisin kirjata vuorikiipeilyn, syvänmerensukelluksen ja benji-hypyn. Kaikki jäisivät kuitenkin kaukaisen haaveilun asteelle. Pahoin pelkään kuitenkin, että myös monivuotinen haaveeni, 800 kilometrin kävely  Santiago de Compostelaan on vajoamassa toivottomien haaveiden suohon. 800 kilometriä näillä polvilla; se ei vain onnistuisi. Toisaalta – satakin kilometriä riittäisi todistuksen saamiseen. Olisiko se kuitenkin huijausta, jollei muiden niin ainkin omasta mielestäni.

istock_santiago-de_000072853217_medium_ok_160

Majoitusmuoto

On olemassa ylellisiä hotelleja, on bambumajoja paaluilla, on myös puuhotelleja ja Västeråsissa näin jopa vedenalaisen hotellin. Erilaisia ja erikoisia majoitusmuotoja siis löytyy. Minun haaveilujeni kohde on kuitenkin yö jurtassa. Tällainen toive minulla oli Kirgisiassa käudessäni ja se jäi toteutumatta vuodenajan vuoksi – talveksi jurtat näet pantiin pakettiin. Mutta kyllä se jurttakin sieltä varmasti vielä vastaan tulee.

 

yurt-198584_960_720

Luontokohde

Vaikea uskoa, että olisi Galápagosta voittanutta luontokohdetta, siitä haaveileminen taas kuuluu kategoriaan kallis ja kaukana, ei siis ihan pikku pyrähdys naapuriin. Huikeaa olisi kuitenkin päästä tutustumaan Galapagoksen ainutlaatuiseen luontoon ja runsaaseen faunaan.

Galapagos_giant_tortoise_Geochelone_elephantopus

Ruoka ja juoma

En yleensä tee ruokamatkoja eikä ruoka ole intohimoni kohde, kala ja äyriäiset vetävät kuitenkin puoleensa ja mainio kohde niistä nautiskelijalle on Norjan länsirannikko. Missään en ole saanut sellaisia merellisiä herkkuja kuin Norjassa Hurtigruten-risteilyllä.

20181216_213152

Koska luulen, että useimmat bloggaajat ovat jo tämän haasteen saaneet niin haastan jokaisen jolla on vielä kirjaamattomia haaveita.

 

Haasteen säännöt:

Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

 

9 vastausta artikkeliin “Kymmenen matkahaavetta à la Fammo

 1. Taas hienoja haaveita. Yksi näistä erityisesti jäi mieleeni. Se oli tuo Santiago Compostela. Itsekin olen siitä haaveillut mutta 800 km kävely vaatisi aikaa ja kuntoakin. Siinä olisi kyllä hyvä tavoite treenaamisen kannalta 😆

  Tykkää

  1. Vaatisi kyllä aika rautaista kuntoa ja harjoittelua. Elämä on.

   Liked by 1 henkilö

 2. Upeita matkahaaveita! Kaksi näistä olisi voinut olla minunkin listallani (ja yksi samahan meillä olikin: Galapagos), nimittäin Cinque Terre ja Santiago de Compostela! Jännä miten sitä huomaakin unohtaneensa joitain haaveita, jotka tulevat uudestaan mieleen kun lukee näitä muiden juttuja! Tai ehkä se on vaan sitä, että niitä haaveita on niin paljon…

  Tykkää

  1. Kun lukee muiden haaveita niin väkisinkin tulee uusia haaveita. Onneksi nuo Euroopan kohteet ovat suhteellisen helppoja toteuttaa.

   Tykkää

 3. Näitä toisten matkaunelmia on aina kiva lukea, samalla inspiroituu itsekin. Haavekohteistasi Cinque Terre ja Hobittila on käytynä, ja etenkin Cinque Terreen rakastuin niin että haaveilen uusintareissusta! Toivottavasti myös sinä tykästyt Cinque Terreen, ja jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia kertomuksia! 🙂

  Tykkää

  1. Oikeastaan olen kerran ajanut siitä ohi eikä ollut aikaa lähteä junalla tutustumaan kohteeseen. Se harmitti, mutta nyt korjataan tilanne.

   Tykkää

 4. Oo hienoja haaveita! Yö jurtassa olisi ikimuistoinen ja tuo Hobittimaa olisi niin siistiä. Kolille ehdottomasti, se on aivan upea paikka. Ihan ykkönen omista kotimaan matkakohteista.

  Tykkää

  1. Eihän tässä muu auta kuin ryhtyä odottamaan josko nämä haaveet piankin totetuisivat.😀

   Tykkää

 5. Australia on todella monipuolinen matkakohde. Jos sinne saakka lähtee, kannattaa tutustua muihinkin kaupunkeihin, kuten Melbourneen ja Brisbaneen, joka saattaa olla meidän suosikkikaupunki koko Australiassa. Sydney muuten ei ole Australian pääkaupunki, vaan Canberra Sydneyn ja Australian välissä.

  Galapagossaaret on kohde, jonka suosittelemme toteuttamaan. Luonto siellä on aivan uskomaton ja eläimet todellakin ovat täysin pelottomia. Sinne voi myös matkustaa muuten kuin risteilemällä.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close