Seuraava matkakohde häämöttää

 

Tässä on nyt vietetty hiljaiseloa koko tammikuu ja helmikuun alkupuoli. Maailman ilmakehä on säästynyt minun lennoiltani. Nyt on kuitenkin  räntäsateen ja hiljaiselon aika loppua toviksi, lennot Bangkokiin ovat jo ostettuna. Tällä kertaa kokeilemme Qatar Airways-yhtiötä, olen kuullut sen koneista pelkkää hyvää.

Bangkokista matka jatkuu Luang Prabangiin, Laosiin ja  tämä poikkeama vain koska  minulle on  kilvan  hehkutettu  sen parhautta. No, katsellaan toki. Varmaa on, että temppeleitä ainakin löytyy, sitten vaan fiilistellään ja etsitään sitä kaupungin taikaa ja sisäistä kauneutta.

 

 

 

luang-p-e1550237393471.jpg
Piakkoin tuonne Mekong-joen rantaan

 

 

Laosin jälkeen on vihdoinkin vuorossa kauan ja hartaasti odotettu Myanmar. Tässä on nyt kokoiltu varsinaista palapeliä kun on täytynyt päättää mitkä kohteet ottaisi mukaan matkareittiin ja mitä jättäisi kun aikaa on vain parisen viikkoa. Kohtalaisen vaikea tehtävä. Pari kertaa on jo ollut tunne, että jokin matkatoimisto olisi suoriutunut tästä paljon sujuvammin, niillä kun on sitä kokemusta juuri tällaisten kiertomatkojen kokoamisesta.

Pitkän pohdinnan ja välillä enten tenten-mantrankin avulla olemme päätyneet aika klassiselle Yangon – Bagan- Inle – Mandalay-kierrokselle. Mitään kohdetta ei haluttaisi pudottaa joukosta, mutta koska ei ole järkeä käyttää  koko loma-aikaa  kulkuvälineessä kököttämiseen niin välistä putosi pääkaupunki Naypyidaw, se kun on pääkaupunkina uusi ja tuntematon ja kaukana muista mielenkiintoisista paikoista. Myös  rantakohteet karsimme, en kuitenkaan jaksaisi montaa päivää hiekkarannalla. Sen sijaan panostamme hotelleihin missä on uima-altaat koska pieni pulahdus silloin tällöin onluksusta ja enemmän minun makuuni kuin rannalla lojuminen.

Noista edellämainituista ei vai pystynyt enää karsimaan; Yangoniin on pakko mennä koska yhteydet ovat parhaat sinne ja sieltä. Baganissa ovat kaikki hienot temppelit ja sitäpaitsi siellä saa ihailla kuumailmapallojen aamuista invaasiota, jopa lentää itse jos kukkaro antaa periksi.

Myanmar_800x600

Inle-järveä ei voi mitenkään jättää välistä, siellä voi tutustua kelluviin kyliin ja varmasti myös kalastajiin jotka soutavat venettä  traditionaaliseen tyyliin jalalla vauhdittaen.

Entäs Mandalay sitten; Mingunin hieno pagoda , kuuluisa U Bein-silta, onko sitä edes käynyt Myanmarissa jollei ole nähnyt sitä.

Toinen ratkaistava asia oli kulkuneuvo. Tosiasia tuntuu olevan Myanmarin teiden huono kunto ja maantiematkojen pituus, niinpä olemme päätyneet kompromissiin, käytämme sekä lentoja, että junaa ja bussia. Jos aikaa olisi enemmän voisi toki kulkea kaikki pätkät maitse, mutta nyt…

myanmar-3909396_960_720

Ja miksi aikaa on vain kaksi viikkoa? Siksi, että vihdoinkin monen vuoden jälkeen kenneliimme on tulossa pentusia. Mäyräkoiravauvat ovat ah, niin ihania,  tietenkin myös työläitä. Tuleva mamma on jo hiukkasen pyöristynyt ja viikolla 11 pitäisi iloisen perhetapahtuman toteutua. Enkä millään pysty estämään itseäni  laittamasta tähän tulevan mamman kuvaa.

IMG-20190218-WA0000

 

Matkan kulkua voit seurata Instasta ja myöhemmin Facebookista ja portaalista blogit.fi

26 vastausta artikkeliin “Seuraava matkakohde häämöttää

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta reissusuunnitelmalta. Itsekin olen osittain samanlaista reittiä suunnitellut. Tosin jatkaisin Luang Prabangista etelään Vang Viengin kautta Vientianeen. Aika näyttää, minkänäköiseksi matka muotoutuu. Ajankohta saattaisi olla ensi vuonna.

  Tykkää

  1. Vientianekin oli harkinnassa, mutta putosi tällä kertaa reitistä. Kaikkea kun ei voi saada.😀

   Tykkää

 2. Mielenkiintoinen reitti. Pitääkin seurata etenemistä ne, koska jotain tuollaista itsekin olen pyöritellyt, koska Bangkokissa ei olla käyty, eikä Laosissa, eikä Myanmarissa.

  Tykkää

  1. Tänään eka kertaa Laosissa, Bangkok sentään oli jo tuttu.

   Liked by 1 henkilö

   1. Ainakin paljon rauhallisempaa kuin Vietnamissa, liikennekin on rauhallista. Tänään pagodia katsomaan.

    Liked by 1 henkilö

 3. Mitä on nuo toiseksi viimeisen kuvan rakennukset? Mielenkiintoisen näköisiä!
  Mukavaa reissua ja tsemppiä tulevien pentujen kanssa, mäykyt on suloisia!

  Tykkää

  1. Erilaisia stupoja ja pagodeja löytyy, tavallisesti jokaisessa on buddha sisällä ja niitä on kymmeniä eriaisia.

   Tykkää

 4. Laos ja Myanmar ovat mielenkiintosia kohteita. Molemmista jäi hyvä vaikutelma. Laos oli ns. letkeä ja hidas tempoinen maa, ja risteily Mekong-joella omalla veneellä viisi tuntia erittäin mukava kokemus. Myös vesiputouksilla oli kiva käydä keskellä viidakkoa. Myanmarissa Bagan on tietysti the-must, mutta Mandalayn tiikkisillan jätin väliin ja suuntaisin Minguniin, joka on lyhyen matkan päässä. Paljon mielenkiintoisempi kohde.

  Tykkää

  1. Hyvä tietää, ollaan nyt Baganissa ja Mandalay on vielä edessä.

   Tykkää

 5. Mielenkiintoinen reissu, varmasti riittää nähtävää ja uusia kokemuksia. Valinnan vaikeus on monta kertaa reissuja suunnitellessa, mutta kaikkialle ei vaan yksinkertaisesti ehdi.

  Tykkää

  1. Ihan hyviksi valinnoiksi ovat osoittautuneet, mutta joo, vanha totuus, elämä on valintoja, pitää paikkansa.

   Tykkää

 6. Todella hyvän tuntuisia suunnitelmia, niin Laosin kuin Myanmarin osalta.
  Äskettäin teimme tuon saman neljän kohteen kierroksen Myanmarissa, enkä tosiaan olisi jälkikäteenkään halunnut jättää mitään siitä pois. Luang Prabangin osalta harmittelin vaan noustuani ne monta sataa askelmaa ylös sinne temppelille katsomaan auringonlaskua, etten tullut tänne aikaisemmin: alle kolmekymppisenä reppureissaajana tänne selvästikin ”olisi pitänyt” tulla 🙂 – siis muista matkailijoista päätellen.

  Tykkää

  1. Nyt kun olen jo noussut ne rappuset temppelille niin huhhuh, olipa urakka, mutta matkatoverini, joka on vielä hieman vanhempi eläkeläinen juoksi portaat ylös kuin pieni orava😃

   Tykkää

 7. Seuraan matkaanne mielenkiinnolla. Meillä olisi loppukeväästä vuorossa Myanmarin kierros ja kohdelista kuulostaa ihan samalta kuin teilläkin. Olemme ajatelleet edetä kohteesta toiseen maan sisällä ihan vain maata pitkin, joten erityisesti kokemukset bussi- ja junamatkoista kiinnostavat.

  Tykkää

  1. Sekä bussia että junaa on nyt kokeiltu, tiet ovat paremmassa kunnossa kuin luulin, mutta aikaavievää matkaaminen maitse toki on.

   Tykkää

 8. VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 9 maaliskuun, 2019 — 7:03 am

  Ooo no nyt on matka! Olen käynyt kaikissa muissa noissa, paitsi Mandalayssa (meillä oli myös rajallinen aika ja halusimme myös Ngapali beachin rannoille). Erityisesti Bagan jätti hiljaiseksi, auringonnousut olivat törkeän upeat! Luang Prabangissa illalla alkavat ruokamarkkinat on ihan parhaita, olisin voinut syödä niissä joka ilta. Kannattaa kokeilla sellaisia kahden euron ’buffia’, jossa saat ämpätä lautasen niin täyteen kuin haluat ja noissa on varmaan 30-40 eri laosilaista ruokaa. Nam!

  Tykkää

  1. Ruokamarkkinoilla tuli käytyä, mutta vatsani pyysi pysyä kohtuudessa🤣

   Tykkää

 9. Wau! Kuulostaapa ihanalta reissulta! Molemmat maat vielä tuntemattomia minulle, mutta kovasti niihin haluaisin päästä tutustumaan. Ihanaa matkaa!

  Tykkää

  1. Maassa on paljon upeita paikkoja, temppeleitä ja ystävällisiä ihmisiä. Köyhyys näkyy kuitenkin päivittäin muistuttaen olemassaolostaan.

   Tykkää

 10. Mäyräkoiraiset ❤ Meillä oli juuri tuollainen pitkäkarvainen musta keltaisilla merkeillä, nyt hän viettää laiskanpulskeaa arkea anoppilassa 🙂 Ja reissu kuulostaa lupaavalta, sitä odottaen!

  Tykkää

  1. Mäyrinkäinen on suosikkirotuni kaikissa väreissä, koissa ja karvanlaaduissa. Täällä on niin paljon koiria, että tulee ikävä omia ja kiitos, matka etenee hyvin.

   Tykkää

 11. Aivan varmasti te ehditte nähdä ihan riittävästi kahdessa viikossa. Itse oli Mandalayssa kaksi päivää ja se riittii hyvin.

  Ihana koiramamma ❤

  Tykkää

  1. Mandalyihin riitti kyllä kaksi päivää, mutta muissa paikoissa olisi voinut olla kauemminkin. Koiramamma kiittää.

   Tykkää

 12. Kiinnostava reitti! Olemme suunnittelemassa matkaa Laosiin ja Myanmariin ensi talveksi ja samoja kohteitahan sitä on tarkoitus käydä katsomassa. Lisäksi haluaisimme käydä Chiang Maissa ja Chiang Raissa, mutta en nyt tiedä, miten saisimme nämä mahtumaan mukaan matkalle. Itseäni mietityttää kanssa vähän tuo liikkuminen paikasta toiseen, kun en haluaisi lennellä ”perillä Aasiassa” kauheasti vaan ennemmin katsella maisemia vaikka junan ikkunasta. En ole vielä ollenkaan aloittanut eri vaihtoehtojen tutkimista tässä vaiheessa, kun lentojakaan ei ole vielä ostettu.

  Tykkää

  1. Ärsyttävän paljon lentämistä tuolla reitillä tuli väkisinkin kun Myanmariin ei pääse kuin lentämällä (paitsi Kiinasta). Kokemuksia kertyi myös junasta ja bussista, niistä myöhemmin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close