Teneriffan Costa Adeje ja Sunset Harbour Club

Suomalaiset  ovat  aina olleet innokkaita Kanariankävijöitä ja onhan  Kanarialla monia avuja, se on  melko lähellä oleva, kautta vuoden lämpötilaltaan ihanteellinen lomailupaikka.  Sanotaan, että 70-luvulla vanhempiensa kanssa Kanarialla lomailleet lapset  ovat löytäneet Kanarian uudelleen. Voi pitää paikkansa, minulta kuitenkin jäi se ensimmäinen aalto väliin, talvisin oli mukavampi lähteä hiihtokeskuksiin. Ensimmäisen kerran Teneriffalla kävin vasta muutama vuosi sitten, silloin kiertelin ympäri saarta ja sen kaupunkeja ja huomasin, että siellähän on myös upeita luontokohteita, saari ei olekaan täynnä hotellikomplekseja joiden välissä voi poiketa Suomi-baariin. Stereotypioita taas kerran.

Tällä kertaa kuitenkin olivat nimenomaan ne hotellit mielenkiintoni kohteena. Tarkoituksena oli ennen kaikkea testata RCI-hotelli Costa Adejessa, tämä huoneisto on ollut hallussamme jo parikymmentä vuotta, muttemme ole vielä kertaakaan käyttäneet sitä vaan aina muuttaneet sen pisteiksi.

RCI-hotelliviikkoa käytetään tavallisesti perjantaista perjantaihin ja koska saavuimme saarelle jo pari päivää aikaisemmin emme halunneet vielä mennä lomaviikkohotelliimme vaan testasimme  ensin Los Cristianoksen  Beverly Hills Height-hotelliin joka sekin on RCI-kohde.

Sijainti oli  onnistunut, hotelli sijaitsi ehkä kilometrin verran keskustasta vuoren rinteellä. Tästä oli kuitenkin  seurauksena, että hotellille johtava mäki oli kovin jyrkkä eikä näinollen erikoisen hyvin sovellu liikuntarajoitteisille eikä lastenrattaiden kanssa liikkuville. En kuulunut kumpaankaan ryhmään, mutta oli mäki minunkin mielestäni turhan jyrkkä.

Itse hotelli oli hyvää keskitasoa isoinen altaineen  ja kahviloineen ja muine oleskelutiloineen. Hotellihuoneemme oli kolmekerroksisen talon maatasossa mikä mahdollisti suurehkon terassin. Se olikin ehkä parasta huoneistossa.

Huoneisto koostui makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta ja olohuoneesta keittiösaarekkeineen. Keittotila oli hyvin varusteltu ja kaikki oli puhdasta ja siistiä vaikkakaan ei mitään sykähdyttävää. Tilaa oli runsaasti myös altaalla koska joulukuun puoliväli ei vielä ole sesonkiaikaa.

20181212_200442

 

20181213_125506

 

 

Meidän hotellimme kyljessä oli Mirage-hotelli jonka illanviettoihin meillekin tuli kutsu.

Kaupungin keskustaan oli kävelymatka, mutta sinne pääsi myös kätevästi hotellibussilla joka kiersi poimimassa asiakkaat Miragen edestä ja vei joka tunti Los Cristianokseen ja Los Americanokseen.

Mikäli ei mielinyt hotellikortteleista kauemmas löytyi parin korttelin päästä ostos- ja ravintolakatu.  Illalla tuntui olevan kova kilpailu asiakkaista ja moni ravintola tarjosi ohjelmaa; musiikkiesityksiä, karaokea ja tietovisoja.

Myös Beverly Hills Hight-hotellia vastapäätä löytyi kauppa ja pari ravintolaa joista toisen testasimme.

Vaikka Teneriffan lounaisrannalla on monta kylää on se kuitenkin aika yhtenäistä aluetta, on vaikeaa sanoa missä yksi kylä loppuu ja toinen alkaa. Cristianoksesta on kuitenkin  Costa Adejeen viitisen kilometriä, bussiyhteyskin näiden kylien välillä on, säätäminen oli liian työlästä joten kuljimme taksilla siirtyessämme varsinaiseen lomaviikkohotelliimme Costa Adejeen.

 

20181213_135400

20181213_133124

Oli jännittävää saapua varsinaiseen  hotelliimme, mutta onneksi  Sunset Harbour Hotel oli ihan iloinen yllätys. Kahden huoneen huoneisto oli siisti ja tilava. Se oli kulmahuoneisto ylimmässä eli kolmannessa kerroksessa joten näköala avautui kahteen suuntaan, toisella puolella oli vuorinäkymä ja toisella puolella pihan altaat. Makuuhuone oli avara, sänky miellyttävä selälle ja  erityisesti pidin makuuhuoneen hyvinvalaistusta vaatekaapista.

Keittiö oli varustettu kaikilla tarvittavilla koneilla. Complimentary-lahjana oli jääkaapissa vettä ja tiskipöydällä teetä, kahvia ja suodatinpusseja.

Parveke oli ihanan suuri ja sieltäkin oli näkymät kahteen suuntaan. Kalustukseen kuului pöytä, tuolit ja aurinkotuolit, arvostettava asia vaikken itse aurinkotuolia tullut käyttäneeksi. Pieniä yksityiskohtia oli esim. kokoonrullautuva pyykkinaru märille uimapuvuille.

Kylpyhuoneessa oli amme. Itse koen ammeen hankalana kalusteena, mutta arvaan, että moni toki arvostaa kunnon kylpyä. Kylpyhuoneessa odottivat myös korkeatasoiset ihonhoito- ja puhdistustuotteet.

Entä sitten hotellialue? Pihalla oli  portti  sekä etu- että takapihalla.  Takapihan portista pääsi sisään vain avainkortilla, etupihan portti suljettiin vain yöksi.

Pihalla oli tavallinen uima-allas, lämmitetty uima-allas, lastenallas ja jacuzzi. Jokaiselle siis jotakin. Lämmitetyn altaan reunalta pystyi asioimaan allasbaarissa. Tärkeä asia oli, että aurinkotuoleja oli tarpeeksi, niitä oli pihalla aina pinottuna suuri kasa. Tämä eliminoi kohtalaisen tehokkaasti kaikki aikaiset ”pyyhevaraajat”. Voi olla, että niitäkin oli, mutta ne eivät häirinneet koska joulukuun aamut ovat sen verran viileitä etten ainakaan minä olisi edes tuoliin parkkeeranut. Miten sitten sesonkiaikana lienee.

Alueella oli kaksi baaria/ravintolaa jotka tarjosivat aamiaista, lounasta ja illallista niille jotka mieluiten jäivät altaille löhöilemään.

Ravintola järjesti myös ajanvietettä lomailijoille ja tiistai-päivien ajanvietteenä oli viini-juustomaistiaiset.

Lisää ravintoloita löytyi hotellikompleksin ulkopuolelta. Itse asiassa ihmettelimme miten niin monta ravintolaa yleensä sai tarvittavan katteen myynnistään.

Heti hotellin ulkopuolella oli myös ranta niille jotka eivät kaihtaneet  hieman viileämpää vetistä elementtiä.

Spa-palveluja ei hotellista löytynyt, mutta kauneushoitola löytyi. Senkin testasimme käsi- ja jalkahoidon osalta. Tilat olivat kohtuullisen mukavat ja palvelu asiallista. Hinnatkin olivat kilpailukykyiset.

 

dscn3358

 

dscn3361

dscn3364

dscn3352

dscn3347

dscn3351

dscn3366

 

Kukaan ei  jaksa oleilla koko viikkoa hotellialueella, siksi on tärkeätä myös se mitä löytyy hotellin ulkopuolelta.

Ruokapaikkoja, ruokapaikkoja ja ruokapaikkoja. Ruokalistat tuntuivat jokseenkin yhteneviltä ja hinnatkin olivat jokseenkin samoja. Paitsi, espanjalainen kolmen ruokalajin edullinen lounashan on maailmankuulu. Jotkut ravintolat täällä tarjosivat sitä myös illalla.

Mikäli syöminen tai baarissa istuskelu rupeaa kyllästyttämään voi aina shoppailla, kauppoja riitti ja parin kilometrin päässä oli  valtava ostoskeskus jonne autolla oli 5-10 minuutin matka.

Jos eivät hotellin uima-altaat miellytä voi aina viettää aikaa Aqualandissa tai Siam-parkin vesipuistossa. Nämä siis kohteita jotka läytyvät hotellin läheltä. Muita huvipuistoja ja mm. Loro park- papukaijapuisto löytyy vähän etäämpää.

 

 

Seuraa Fammon vaeltelua myös Facebookissa ja blogit.fi

3 vastausta artikkeliin “Teneriffan Costa Adeje ja Sunset Harbour Club

  1. Suuri kiitos täydellisestä esittelystä. Näitä on kiva lukea ja niistä on hyötyä.

    Tykkää

    1. Kiva jos siitä on jollekin hyötyä. Tuo RCI-sivu on varsin hyödyllinen ja tuntuu olevan erittäin suosittu.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close