Köyhän miehen kirsikankukkamatka

Matkailija joka vähänkin seuraa ympäristöään ei voi välttyä kuulemasta tiettyjä kuluneita kliseitä kuten:

-nähdä Napoli ja kuolla
-kaikki tiet vievät Roomaan
-Portugalin huhtikuu
-Paris is always a good idea
-kirsikankukkien Japani

Tällaiset sanonnat jäävät ikävällä tavalla mielen sopukoihin ja ennen pitkää huomaa, että on ihan pakko matkustaa Pariisiin vaikka oli suunnitellut menevänsä Joensuuhun tai huomaa istuvansa yllättäen huhtikuussa lentokoneessa matkalla Portugaliin vaikka vuosiloma on vasta kesäkuussa.

Huhtikuu on myös sitä  auvoisaa aikaa jolloin koko Japanin sanotaan olevan täynnä kirsikankukkia. Antaessaan hiemankin ajatustensa harhailla huomaa äkisti sairastuneensa akuuttiin kirsikankukkakuumeeseen. Kaipuu tuoksuvaan kirsikankukkamereen kasvaa kasvamistaan. Nyt on aika nähdä ne kuuluisat kirsikankukat, ensi vuodesta ei kukaan tiedä, vaikkemme olisi edes elossa, potilas järkeilee vastoin tosiasiaa ettei hänellä ole kummempaa tautia kuin ylipaino ja lattajalka. Paitsi tietysti se kirsikankukkakuume.

Lääke tähän kalvavaan tautiin on tietysti tiedossa, se on astelu tietokoneen hakukoneelle. Nopea haku osoittaa kuitenkin kylmän tosiasian, alle viidensadan eivät lentoliput Japaniin irtoa. Ja jopa intohimoisimmankin kirsikankukkafanin täytyy myös asua jossain Japanissa viipyessään. Nopea kurkistus oman tilin saldoon voi antaa niin surkean tuloksen, että lennonvaraussivun voi saman tien sulkea. Mikä neuvoksi?

Vastaus kysymykseen on köyhän miehen kirsikankukkamatka. Se suuntautuu, mihinkäs muualle kuin  lahden taakse naapurimaahamme Ruotsiin. Vain yö laivalla ja aamulla ollaan jo Tukholmassa.  Se yökin ehkä tulee halvaksi vapaalippua käyttämällä, jos itsellä ei ole, voi kysyä kavereilta tai siltä kuuluisalta naapurin Pekalta.
Tukholman satamasta suunnataan sitten suoraan Kungsträdgårdeniin. Mikäli halutaan nopeaa lievitystä kirsikankukkakuumeeseen otetaan metro. Mikäli halutaan vielä hetki unelmoida kukista ennen lopullista kliimaksia kävellään koko matka himoittuun kohteeseen.
Yllättäen ollaankin sitten perillä Kungsträdgårdenin puistossa ja koko aaltoileva kirsikankukkameri avautuu  sairaspolon eteen.
Sitten vain nautitaan parantavasta rohdosta. Seistään kirsikkapuun alla, oksat kaareutuvat yläpuolella taipuen  kukkien painon alla. Mehiläiset pörräävät iloisina ympäri kukkamerta. Vienon vaaleanpunaiset kukan terälehdet leijailevat alas muodostaen pinkin kukkamaton. Seistään ihan hiljaa ja hengitellään kirsikankukan huumaavaa tuoksua, kuvitellaan, että ollaankin Osakassa.
Tähän paratiisiin voi kuitenkin yllättäen luikerrella käärme. Erilaiset huudot, kuten: Nej, herregud, vad fint! voivat häiritä kirsikankukkanautintoa. Siihenkin on keinonsa. Laitetaan korville kuulokkeet ja kuunnellaan melodista japanilaista musiikkia.

Halutessaan voi potilas  viettää tässä asennossa tuntikausia kunnes on aika palata laivalle ja talvenjälkeiseen kotimaahan josta kirsikankukkia ei löydy. Ei ainakaan ennen kesää.
Jälkitauditkin ovat mahdollisia, on täysin hyväksyttävää ja jopa odotettavissa, että   näin täydellisen kokemuksen jälkeen tuntuukin siltä, että on jotenkin huijannut kun rahaa tai aikaa unelman toteuttamiseen on kulunut tuskin nimeksikään ja on kuitenkin saanut kokonaisvaltaisen elämyksen ja parannuksen tautiin.
Tästä ei pidä kuitenkaan välittää. Mikäli on saanut ainutlaatuisen kokemuksen vähällä vaivalla istumatta päiväkausia ahtaassa lentokoneen istuimessa ja kärsimättä turvonneista nilkoista ja lukkiutuneista korvista ja lainaamatta rahaa pikavippiyritykseltä, niin on oltava vain tyytyväinen. Mikäli  tältä matkalta jäi jokunen roponen yli niin sen voi antaa omantunnon puhdistamiseksi vaikkapa ilmastonsuojelutalkoisiin.

Seuraa Fammon vaeltelua myös Instassa ja Facebookissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close