Syksyn matkasuunnitelmia – hyppään Bangkokin pikavuoron matkaan

Miten ajattelin olla mukana ilmastotalkoissa? No, ainakin hetkeksi aion nyt siirtyä bussimatkailun pariin. Aamulla 20. lokakuuta starttaa  Salon tilausliikenteen bussi, Pikavuoro Bangkokiin,  Salon torilta Bangkok  määränpäänään.  Matka soljuu Vaalimaan kautta Viipuriin, jossa vietetään ensimmäinen yö. Sieltä jatketaan  Novgorodin, Tverin ja Moskovan kautta yhä syvemmälle äiti Venäjän sisälle kohti itää. Moskovan takainen Venäjä on minulle outoa aluetta, mutta kaavailtuja kaupunkeja ovat Nizny Novgorod, Kazan,Ufa ja Tseljabinsk. Sitten ollaankin jo  Kazakstanin rajalla.

moskovan-punainen-tori
Moskovan  Kreml on yksi Moskovan ”pakollisista” nähtävyyksistä

 

Novgorod
Novgorod on kuulu kirkoistaan ja luostareistaan

Seuraavaksi sukelletaan Kazakstanin puolelle Petropavliin ja aloitetaan maahan tutustuminen maan pääkaupungista Astanasta edeten läpi arojen koti vanhaa pääkaupunkia Almatya. Kazakstanista  onkin sitten helppo jatkaa muihin stan-maihin eli Kirgisiaan, Uzbekistaniin ja Tadzikistaniin. Tutuksi tulevat niin Kirgisian pääkaupunki Bishtek, Uzbekistanin Tashkent ja ikoninen Samarkand sekä Tadzikistanin Khujand.

Matka jatkuu edelleen takaisin Kirgisiaan ja sieltä Tiibetin ja Kiinan halki lämpimille seuduille Laosiin ja sieltä edelleen jouluksi Bangkokiin. Tässä bussissa voi matkustaa haluamansa matkan, voi aloittaa Suomesta, mutta voi hypätä matkaan missä maassa haluaa. Tietysti kyydistä voi myös jäädä haluamallaan pysäkillä.

Samantapaisen matkan tämä salolainen linja-auto ja sen kuljettaja Jani Laine on tehnyt jo kerran aikaisemmin, vuonna 2011. Matka muuten jatkui Aasiasta Australiaan ja myöhemmin Afrikkaan. Ajokki ei ole nuorimmasta päästä, mutta sitä on varusteltu ahkerasti kesän aikana. Kaikenlaiset haaverit ovat toki mahdollisia. Mieleen tulee heti Minskin-matkamme (toisen yhtiön kanssa), bussi jäi Valko-Venäjälle, mutta onneksi matkustajat pääsivät aikataulun mukaisesti kotiinsa.

Kazan uusi kuva
Kazania ylistetään kauneudestaan

 

Ja kyllä vain, aion hypätä matkaan, tosin olen näillä näkymin kyydissä vain alkumatkan. Jännittävät ajat ovat joka tapauksessa edessä,  vähän mietityttää miten istumalihakset jaksavat hitaan bussissa matkaamisen. Itse asiassa pidän hitaasta matkaamisesta, silloin näkee enemmän kuin, että äkkiä vain tupsahtaisi johonkin tuhansien kilometrien lentomatkan jälkeen. Yritänkin aina tutustua myös kaupunkien ympäristöön. Ja onhan minulla kokemustakin bussimatkailusta, viisi viikkoa on mennyt bussissa sen kiertäen kaikki Väli-Amerikan maat.

Mitä on tehty tähän mennessä? On anottu tietenkin viisumeita, tutkittu mitä rokotuksia tarvitaan ja mietitty valuutta-asioita.  Pidemmälle menijöitä askarruttavat myös esimerkiksi adapterit ja vuoristotauti.

Ufan hippodrom
Ufan hippodrom on nähtävyys

Kazakhstan tunnetaan Sacha Baron Cohenin ryydittämästä  Borat-komediasta. Itse asiassa kyseinen filmi on taltioitu Romaniassa eikä siinä muutenkaan käsitellä oikeaa Kazakshtania. Todellisuudessa maa on suhteellisen rikas ja hyvin toimeentuleva, kiitos maan öljyvarojen. Etukäteen en minäkään maasta niin kauheasti tiedä, yritän tässä haalia tietoa, ainakin maa on maailman suurin sisämaavaltio ja sen pääkaupunki on nykyisin Astana.

Astana kuva
Astana on voimakkaan rakennusbuumin kaupunki
Kirgisia_hevoskisat
Kirgisia – hevosten ja haukkojen maa
tashkent
Rakennustaidetta Tashkentissa

Tällä haavaa on pienimuotoinen arvoitus pystyykö reissun aikana laajoja raportteja kirjoittelemaan, toimiiko netti ja onko aikaa iltaisin, selvää on kuitenkin, että jonkun sortin raportteja tien päältä on tulossa, matkan  edistymistä voi seurata ainakin  instassa ja Facebookissa 

Ja ei kun menoksi!

24 vastausta artikkeliin “Syksyn matkasuunnitelmia – hyppään Bangkokin pikavuoron matkaan

  1. Kuulostaapa hauskalta! Stan-maat kiinnostaisivat minua kovasti. Toivottavasti pystyt ja ehdit kirjoitella kuulumisia matkan varrelta 🙂
    Ihanaa ja seikkailullista reissua!

    Tykkää

    1. Toinen päivä menossa, vielä on tunnelma korkealla.

      Tykkää

  2. Whaat siis aivan mahtavan kuullosta! En ole tiennytkään, että tämmöisiä matkoja järjestetään! Jään innolla seuraamaan miten matka menee. Tsemppiä!😊

    Tykkää

    1. Onhan tämä aika erikoinen matka ja tämä reitti elää koko ajan. 🙂

      Tykkää

  3. Mielenkiintoinen reitti ja kerkeää katsoa maisemia 🙂 saat paljon kirjoitettavaa varmasti..

    Tykkää

    1. Mielenkiintoinen reitti eikä vielä sekään kiveen hakattu.

      Tykkää

  4. Huikeaa reissua! En oo kuullutkaan, että tällaisia vielä järjestetään 🙂 Matka saattaa paikoin puuduttaakin, mutta on varmasti sen arvoinen!

    Tykkää

    1. Tämä on kyllä osittain omatoimimatka, täytyy vain pitää varansa että ehtii bussin kyytiin.

      Tykkää

  5. Mahtavaa! Hidas matkailu kiinnostaa kovasti. Aikanaan haaveilin näistä Pikavuoron reissuista, mutta se sitten kosahti siihen, että minulla tulee kovin helposti paha olo bussissa, noihin aikoihin ongelma oli vielä pahempi kuin nykyään. Tästä tulee varmasti ihan älyttömän mielenkiintoinen seikkailu <3. Hyvää matkaa!

    Tykkää

    1. No minulla ei ole sitä ongelmaa, joskus lapsena oli. Ongelmana on ehkä jalkojen puutuminen, onneksi on noita pysähdyksiä tiheään.

      Tykkää

  6. Yksi tuttavistamme, Tomi Tölli, joka tätä nykyä on pakulla matkalla Siperian halki ajettuaan sitä ennen läpi Etelä- ja Pohjois-Amerikan on tainnut olla näissä Pikavuoro-jutuissa jotenkin kantavana voimanakin aikoinaan. Ainakin kirjoitti niistä kirjankin jokunen vuosi sitten.
    Itse en oikein usko viihtyväni pitkillä bussimatkoilla. Vaikka ryhmissä olemmekin liikkuneet monessa paikassa, niin se, että sen ryhmän kanssa pitäisi istua päivästä päivään samassa bussissa voisi jo olla överi sillä saralla. Mutta oikein upeaa reissua Sinulle – toivottavasti kaikki menee hyvin ja viihdyt matkalla!

    Tykkää

    1. Tölli on tulossa Astanaan bussia vastasn kuulemma ja tulee kai mukaan staneihin. Jos ei tässä jaksa olla mukana niin koska tahansa pääsee pois, ei ongelmaa.

      Tykkää

  7. Nyt herää mielenkiinto todella! Hienoja eksoottisia paikkoja olet kohtaamassa! Kauanko matkanteko kestää? Oletteko noissa mainitsemissasi paikoista joissakin hieman pidempään? Jotta voi tutustua?

    Tykkää

    1. Matka kestää kaikenkaikkiaan kaksi kuukautta mutta minähän en aio mennä Kiinan puolelle.

      Liked by 1 henkilö

  8. Kun tieto tästä matkasta tuli, pohdin pitkään voisinko jotenkin osallistua siihen edes osittain. Aikataulullisesti vaan mikään pätkä ei onnistunut :/ Juuri tämä alkupätkä olisi ollut minulle se houkuttelevin, ei niinkään enää se Kiinan osuus. Mutta kivaa, että pääsee seurailemaan matkaa edes näin blogien avulla!

    Tykkää

    1. Moskovan jälkeinen tie on minulle kartoittamatonta aluetta. Pian ollaan Kazanissa mitä odotan innolla. Kyllähän tälläinen irtiotto vaatii aikaa ja kalenterin puhdistamista.

      Tykkää

  9. Kuulostaa eksoottiselta mennä tuo reitti bussilla. Mielenkiinnolla jään odottelemaan reissutarinoita. 🙂

    Tykkää

    1. Onhan se, mutta kaikki aikanaan, nuo nettiyhteydet eivät ole parhaat mahdolliset.

      Tykkää

  10. Muistan lukeneeni joskus jotain tällaisesta bussista. Huiman pitkä matka, mikä onkaan kokonaiskesto tuolle? Itselleni Kirgisia on ollut bucket listillä jonkin aikaa, täytyy pistää korvan taskse jos tällaisia tulisi lisää. Ja tietysti seurailla blogista, miten matkasi edistyy 😊

    Tykkää

    1. Koko matkan kesto on kaksi kuukautta vaikka moni sitten vielä jääkin Aasiaan lomalle. Minä tyydyn lyhyempään matkaosuuteen. Minusta tässä matkassa parasta onkin se, että matkassa saa olla haluamansa ajan.

      Tykkää

  11. Voisin tulla joskus takaisinpäin täältä Thaimaasta Suomeen. Juuri eräs täällä asuva suomalainen herrasmies puhuikin tästä matkasta ja olikin tarkoituksena tutustua aiheeseen enemmän. Kuulostaa aivan upealta matkalta teillä, mahtava päästä kiertelemään pitkin Staniloita ja muuta jännittävää.

    Upeaa reissua!

    Tykkää

    1. Kiitos! Bussin kohtalo on vielä epäselvä. Ehkä se hyvinkin lähtee vielä takaisinpäin kohti Suomea.

      Tykkää

  12. Wow, mikä reissu sulla onkaan edessä! Jään mielenkiinnolla seuraamaan! 🙂 Tuollainen pidempi bussimatkailu monella kohteella kiinnostaisi itseänikin joskus1

    Tykkää

    1. Hitaan matkanteon sivutuotteena tulee kärsivällisyys, on rauhoituttava ja annettava matkan viedä eteenpäin.

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.