Torontolaisia keitaita

Yleisilmeeltään Toronto vaikuttaa ahtaasti rakennetulta, ylöspäin kasvavalta lasi- ja betonipilvenpiirtäjien valtaamalta kaupungilta. Tämä kuva kuitenkin muuttuu heti kun kulkee  muutaman korttelin etäämmälle ydinkeskustasta, viheralueita nimittäin löytyy ihan kiitettävästi.

Heti tuloamme seuraavana päivänä suuntasimme satama-alueelle ja merihenkisiä kun olemme emme pystyneet katselemaan lauttojen lähtöä satamaterminaalista  ostamatta matkalippuja läheiseen saareen.

Toronton rannikolla Ontario-järvessä sijaitsee kokonainen rykelmä saaria, suurin niistä on munuaisen muotoinen; siltä pääsee siltoja pitkin pikkusaarille. Isoin erillisistä saarista, Centre Island on suosituin päiväretkikohde, Ward’s ja Algonquin-saarilla on huvila-asutusta  ja sieltä löytyy myös suosittu uimaranta ja majakka. Saaret ovat niin lähellä, että merimatka taitettiin  alle vartissa ja hintakin oli edullinen, muutama dollari.

Saaret ovat autottomia ja niillä voi vaellella vaikka koko päivän meloen, pyöräillen ja rullaluistellen. Niinpä siellä olikin esimerkiksi koululuokkia opettajineen retkellä. Saarelta löytyi suuria nurmikenttiä missä saattoi pelata pallopelejä, sieltä löytyi ravintoloita ja eväiden nauttimispaikkoja, kotieläintarha ja perheen pienimpien riemuksi huvipuisto, Centreville Amusement Park. Hurjin laite tässä huvipuistossa oli varmaankin hiihtohissirata joka kiersi aluetta.

DSCN1012
Lautat saarille kulkivat 15 minuutin välein
DSCN1020
Kaupungin siluetti jää taaksemme
DSCN1031
Ontario-järven saaressa oli järvi missä oli saari
DSCN1034
Huvipuisto perheen taaperoille ja seikkailijoille

 

DSCN1038
Kotieläinpuistosta löytyi ankkoja, aaseja, lehmiä ja riikinkukkoja

High Park

Parin päivän päästä teki taas mieli pitää taukoa kaupungin sykkeestä, olin lukenut suuresta High Park nimisestä puistosta missä olisi kaikkea mahdollista aktiviteettia ja olihan sinne sitten lähdettävä.

High Parkiin pääsi kätevästi Kiplingiin menevällä metrolla, yllätykseksemme paikka oli valtaisa, monet olivatkin viisaasti lähteneet matkaan polkupyörillä.

Nuoriso pelasi base bollia tai kesälätkää jossa kiekon tilalla oli pallo. Alueella oli myös uimala ja maksuton eläintarha. Alue osoittautui kuitenkin niin laajaksi, että hyppäsimme possujunan kyytiin ja huristelimme ympäri koko alueen. Matkalla näimme suuria seurueita jotka todennäköisesti viettivät lastenkutsuja ja seurueita jotka nauttivat piknikeistä.

Eläintarha oli mielenkiintoinen kohde, aitaukset olivat tilavia ja eläimiä valitessa oli päädytty suppeahkoon valikoimaan. Eläimiä juoksi myös vapaana. Meikäläistä kiinnostivat amerikkalaiset pesukarhut, capybarat ja maaoravat, lapsia tuntuivat kiinnostavan erityisessä tarhassa olevat siliteltävät eläimet kuten puput, kananpojat ja laamat.

Olihan paikalla biisonikin ja ehdottomasti eksoottisimmat olivat aitauksessaan hyppelehtivät vallabit.

Puistossa oli myös muutama koira-aitaus joissa koiria voi kävelyttää vapaana. Koiran sijasta vastaan saattoi tulla kojootti, niitä varotettiinkin syöttämästä.

DSCN1243
Välillä on kiva leputtaa jalkoja possujunan kyydissä
DSCN1235
Vesialuekin alueelta löytyi ja nappasihan se kalakin
DSCN1232
Moni oli ottanut eväät mukaan puistoon, jotkut viettivät syntymäpäiviä
DSCN1207
Kyltissä varoitettiin ruokkimasta alueella liikkuvia kojootteja
DSCN1220
Emuilla oli tarkkaavainen ja valpas olemus
DSCN1212
Wallabi taisi olla eläintarhan eksoottisin eläin
DSCN1217
Lasten mielestä kivoimpia olivat eläimet joita voi paijata

Seuraa Fammon vaeltelua myös Instassa Twitterissä ja Facebookissa

4 vastausta artikkeliin “Torontolaisia keitaita

 1. Hei kiitos Toronto-vinkeistä, myös aikaisemmista! Minä haaveilen reissusta Torontoon, siellä kun asuu pari tuttavaperhettä ja muutenkin. Mieheni on Torontossa kauan sitten käynyt ja hän ei ilmeisesti silloin hirveästi ihastunut, kun jarruttelee nyt mun loistavia reissusuunnitelmiani 😀

  Tykkää

  1. Tuskin Toronto on enää sitä mitä miehesi siellä vieraillessa, niin paljon siellä rakennetaan uutta, tosin kollegani oli sitä mieltä, että Quebec olisi kauniinpi kaupunki. Tiedä häntä, nehän voisi myös yhdistää.

   Tykkää

 2. Nämä Toronton saaret kuulostavat ihanilta. Olen jo pidempään miettinyt Kanadaa kesälomakohteeksi. Toistaiseksi olen tyytynyt Eurooppaan, kun täälläkin on vielä niin paljon kaunista näkemättä. Mahdollisella Kanadan lomalla haluaisin yhdistää johonkin kaupunkiin ehdottomasti myös luontoa. Jasperin kansallispuisto erityisesti houkuttelee, mutta siihen taitaisi olla fiksumpaa yhdistää Vancouver kuin Toronto.

  Tykkää

 3. Kanadahan on luontomatkailijan paratiisi ja niin suuri, että siellä kuluisi helposti muutama kuukausi. Mutta olet oikeassa siinä, että Euroopassakin riittää katsottavaa ja onhan sinne paljon lyhyempi matka.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close